Sirkuit RLC

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sirkuit seri RLC.

Sirkuit RLC inggih menika sirkuit listrik ingkang ing salebetipun nggadhahi résistor, kapasitor, lan induktor ingkang tansah nggadhahi hubungan antawisipun komponen setunggal kaliyan sanesipun miturut cara paralel utawi seri.[1] Sirkuit RLC mujudaken setunggalipun sistem persamian deferensial orde kaping kalih utawi saking kalih persamian deferensial orde ingkang kapisan lan dipunrampungaken kanthi cara simultan.[1] Satunggalipun Sirkuit RLC utawi LRC Sirkuit inggih menika sirkuit listrik ingkang kaperang saking résistor, kapasitor, lan induktor ingkang dipunhubungaken kanthi seri utawi paralel.[2] Kathah aplikasi ingkang ngginakaken sirkuit RLC, kados ing rangkean isolator.[2] Aplikasi sanesipun inggih menika kangge tuning, kados kangge radhio, televisi. Sirkuit RLC saged dipunginakaken minangka band-pass filter kados tuning aplikasi.[2] Tigang elemen sirkuit saged dipunkombinasikaken ing tipologi ingkang benten.[2] Sedaya elemen menika dipunsusun seri utawi paralel.[2] Setunggal bab ingkang kedah dipunmangertosi inggih menika kedah dipunpertimbangaken perlawanan akun induktor.[2] Limrahipun Induktor dipundamel saking gulungan kawat.[2]

Frekuensi resonansi saking sirkuit RLC inggih menika:[1]

\omega_0 = \frac{1}{\sqrt{LC}}

bilih:

Persamian karakteristik saking sirkuit RLC inggih menika:[3]

s^2+2\alpha s+\omega_0^2=0

bilih:

Akar-akar persamian ing nginggil inggih menika:[3]

s_1=-\alpha+\sqrt{\alpha^2-\omega_0^2}
s_2=-\alpha-\sqrt{\alpha^2-\omega_0^2}

bilih:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)[Hayt. 2007. Engineering Circuit Analysis. McGraw-Hill Higher Education]
  2. '^ a b c d e f g (id)Rangkaian RLC dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d (en)[Irwin. 1995. Introduction to Electrical Engineering. Introduction to Electrical Engineering]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sirkuit_RLC&oldid=831808"