Singapore Girl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Satunggaling Singapore Girl.

Singapore Girl (basa Inggris; 'kenya Singapura') inggih menika sesebatan kanggé pramugari Singapore Airlines, maskapai penerbangan nasional Singapura, ing iklan maskapai kasebat. Tetembungan Singapore Girl dipunripta wekdal taun 1970-an dening Ian Batey. Singapore Girl dados salah satunggalipun ikon iklan paling misuwur ing pungkasaning abad kaping-21 lan dados citra pamasaran tumrapipun Singapore Airlines.[1][2]

Maskapai menika paring atur bilih Singapore Girl dados personifikasi layanan ingkang gadhah kwalitas. Awit saking menika, para pramugari menika dipunrekrut lan dipunlatih kanthi sae saengga saged njagi citra kasebat.[1]Sanajan mekaten, tema Singapore Girl ugi nuwuhaken kritik amargi dipunanggap seksis lan ngasoraken drajating wanodya.[3][4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Whitelegg, D. (2007). Working the Skies: The Fast-paced, Disorienting World of the Flight Attendant. New York: New York University Press. pp. 135–139. http://books.google.co.id/books?id=Ck6ptb6LO2wC.
  2. ^ Davidson, J.; Fang, C. (12 Januari 2011). "Is it time to give the Singapore Girl a makeover?". CNN Travel. http://travel.cnn.com/singapore/visit/giving-sia-makeover-488486. Retrieved 13 Juni 2013.
  3. ^ Richardson, Michael (8 Juni 1993). "The Singapore Girl". International Herald Tribune. Archived from the original on 13 September 2007. http://web.archive.org/web/20070913070651/http://www.iht.com/articles/1993/06/08/wax.php. Retrieved 21 Mei 2013.
  4. ^ Clement, B.. "Sexism row clouds blue skies", 26 Mei 1997. diaksès tanggal 23 Mei 2013. 

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Singapore_Girl&oldid=863651"