Simon Santoso

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Simon Santoso
Santoso Simon.jpg
Informasi Pribadi
Tanggal lair 29 Juli 1985 (umur 29)
Papan lair Tegal, Jawa Tengah
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 65 kg
Singel Putra
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tangan sing dipigunaaké Tengen
Ranking paling dhuwur 12 (27 September, 2007 [1])
Ranking saiki 12 (11 Oktober, 2007 [2])
Profil BWF

Simon Santoso (Tegal, Jawa Tengah, 29 Juli 1985) kuwi salah siji pamain badminton Indonesia. Putra saka pasangan Hosea Lim lan Rahel Yanti iki dadi anggota Thomas Cup Indonesia 2008 lan dadi pamain tunggal katelu jroning tim. Sadurungé, Simon uga tau mèlu tim Thomas Cup Indonesia ing taun 2004 lan 2006.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Tunggal[sunting | sunting sumber]

  • 2003: Medali Perunggu SEA Games, Finalis Singapore Satellite
  • 2005: Medali Perak SEA Games, Juara Vietnam Satellite
  • 2007: Finalis Swiss Open Super Series (SS), Semifinalis Japan Open SS
  • 2008: Finalis Malaysia Open SS, Finalis Indonesia Open SS, Juara Taiwan Open SS
  • 2009: Medali Emas SEA Games, Juara Denmark Open SS, Semifinalis Korea Open SS, Semifinalis Japan Open SS
  • 2010: Juara Taiwan Open Grand Prix Gold, Semifinalis Macau Open
  • 2011: Semifinalis Malaysia Open SS

Beregu[sunting | sunting sumber]

  • 2003: Medali emas SEA Games
  • 2004: Semifinalis Piala Thomas
  • 2005: Finalis Piala Sudirman
  • 2006: Semifinalis Piala Thomas, Medali Perunggu Asian Games
  • 2007: Finalis Piala Sudirman, Medali Emas SEA Games
  • 2008: Semifinalis Piala Thomas
  • 2009: Semifinalis Piala Sudirman, Medali Emas SEA Games
  • 2010: Finalis Piala Thomas, Medali Perunggu Asian Games

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Simon_Santoso&oldid=814922"