Simile

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Simile iku salah siji leléwaning basa[1] (Basa Indonésia: Majas) jroning Basa Jawa. Simile iku leléwaning basa sing ngungkap sacara ora langsung kanthi perbandingan eksplisit (nyata) sing dinyatakaké nganggo tembung pangarep (Bahasa Indonésia:kata depan) lan tembung panyambung (Bahasa Indonésia: kata penghubung), kayadéné: umpama, ibarat, kaya, lan sapanunggalané. Conto:

  • " Praupanmu kaya rembulan sing sumunar ing wayah wengi"
  • " Kenya iku umpama kembang mawar sing pinuju mekar"
  • " Kekancan kita ibarat ranté sing kuwat"

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Simile&oldid=833632"