Siklus Lisogénik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siklus fage lan litik

Siklus Lisogénik yaiku siklus réplikasi génom virus tanpa ngrusak sèl inang.[1] Fagané iku ngintegrasi utawané mlebu ing njero kromosom baktèri. Prosès mlebu iki dijenengi profaga.[1] Lisogénik iku nuduhaké yèn profaga iku ing kahanan tinentu bisa ngasilaké faga aktif kang nglisisaké inangé amarga ana pamicu saka lingkungané kaya anané radhiasi utawa anané dat kimia tinentu.[1] Sebab-sebab mau iku kang bisa nyebabaké virus owah mékanisme réprodhuksiné kang asalé saka nganggo cara lisogénik dadi nganggo cara lisis.[2]

Siklus lisogénik virus iku nganggo tahapan-tahapan, yaiku:[2]

Virus iku nggandhakaké awaké nganggo cara mbajak matèri génetik saka sèl urip.[2] Urutan limang langkah mau ngatonaké alasan baktériofage T4 nglakokaké prosès-prosès iki:

  • Siklusé iku diwiwiti ngraketaké awaké dhéwé marang dhindhing sèl baktèri.[2]
  • Ing fase pénétrasi, DNA virus mlebu ing sèl[2]
  • Banjur ngendhalèkaké sèl. Prosès kang normal mandheg déné kanggo gantiné, virus gawé salinan bagéyan komponèn virus.[2]
  • Ing fase panyusunan, bagéyan-bagéyan kang béda-béda didadèkaké siji kanggo ngasilaké virus anyar.[2]
  • Akiré, salinan utawané réplika virus metu saka sèl.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)(Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.61)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)(Suwarno(2009)."Panduan Pembelajaran Biologi X SMA & MA) (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.25)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siklus_Lisogénik&oldid=851834"