Siklon Yasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siklon Yasi
Siklon kategori 5 (Skala Australia)
cyclone Kategori 4  (SSHS)
Gambar satelit saka Siklon Yasi tanggal 2 Februari ceark intènsitas puncak

Gambar satelit saka Siklon Yasi tanggal 2 Februari ceark intènsitas puncak
Kawangun 26 Januari 2011
Ngilang 3 Februari 2011
Angin
paling dhuwur
215 km/jam (130 mpj) (10 -menit diterusaké)
250 km/jam (155 mpj) (1 menit diterusaké)
295 km/jam (185 mpj) (gusts)
Tekanan paling asor 922 hPa (mbar)
Tiwas 1 ilang
Karusakan $3.5 billion (2011 Dollar AS)
Wilayah
sing kapengaruh
Kapuloan Solomon, Vanuatu, Papua Nugini, Queensland
Bagéyan saka
Pasifik Kidul 2010–11 lan dhaérah Australia 2010-11
Jalur siklon

Siklon Yasi (éjaan Inggris: [ˈjɑːsiː]) iku sawijining siklon tropis sing ndharat ing bagéyan lor Queensland, Australia. Wiwitané siklon iki arupa siklon kategori 3 tanggal 31 Januari 2011.[1] Nalika tanggal 1 Februari siklon iki saya kuwat dadi siklon kategori 4, lan akiré tanggal 2 Februari, siklon iki saya kuwat dadi sawijining siklon kategori 5.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bencana-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siklon_Yasi&oldid=829402"