Sidik driji genetika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sidik driji DNA (uga diarani ing basa Inggris DNA Profiling utawa DNA Testing utawa DNA Typing) iku sawijining teknik sing dipigunakaké déning para ahli forensik kanggo mbiyantu ngenali individu miturut basis profil DNA.

Senadyan 99.9% saka larikan DNA manungsa iku padha, DNA bisa mbédakaké pribadi siji lan sijiné. Sidik driji DNA utawa profiling migunakaké pangulangan larikan sing béda-béda banget siji lan sijiné, sing diarani variable number tandem repeats (VNTR). VNTRs loci saka manungsa sing hubungan ulawargané cedhak mèh padh a persis, ananging kanggo manungsa liya (sing ora ana hubungan getih) ora bakal duwé VNTR sing padha.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]