Shodaqoh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Shodaqoh asring kasebut uga sedekah (Basa Arab: صدقة) punika peparingan saka piyantun Muslim warang piyantun liya ingkang adidasar kaikhlasan lan ora ngarepake pamprih minangka ora dibatesi déning wektu lan cacahé wujud kang tartemtu

Shodaqoh luwih umum makna saka zakat utawa infak.Karana shodaqoh sacara umum ora tumuju ing menehake utawa mbagikake banda.Nanging shodagoh nyakup sakabehané amal utawa panggawean kang becik ing babagan tulung tinulung marang wongkang merlukake lan mbutuhake (diangep ora ndhuwe). Ing jroning hadits digambarake kayamengkene , “Menehake esem utawa nguyu ing saben ketemu sadulur yaiku kagolong shodaqoh.”


Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. Makna Shadaqah
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shodaqoh&oldid=833350"