Shilpa Shetty

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shilpa Shetty

Shilpa Shetty at the 2007 IIFA Awards in Sheffield.
Lair Shilpa Shetty
8 Juni 1975 (umur 38)
Mangalore, Karnataka, India
Pakaryan Actress, model
Garwa Raj Kundra (2009–present)
Website
www.shilpashettylive.com

Shilpa Shetty (Tulu: ಶಿಲ್ಪಾ ಶೆಟ್ಟಿ 8 Juni 1975 (umur 38)) dheweké kuwi aktris lan model India.[1] Yakuwi aktris film Bollywood kang kariré diwiwiti dadi bintang model ning taun 1991, nalika dheweké esih ning umur 15 taun. [1] Wanita kang uga kondhang dadi aktivis anti-HIV AIDS lan pecinta kewan (PETA) iki, sadhueungé anduweni hubungan karo Akshay Kumar, kang temon nalika mbintangi film MAIN KHILADI TU ANARI (1994).[2] Ananging hubungan kuwi mandhek lan dheweké diisukaké anduweni hubungan karo sutradara film Anubhav Sinha.[1] Sawisé pedhot karo Akshay Kumar, dheweké njalin hubungan karo Raj Kundra.[1] Sakloron nikah ning taun 2010.[1] Dheweké kuwi esih sadhuluran karo Shanita Shetty.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Debut filmé kang kaping pisanan dimainaké bebarengan karo Shahrukh Khan, film kasebut judulé BAAZIGAR (1993).[1] Ananging pisanan dadi bintang utamané ning taun 1994 liwat film, AAG bebarengan karo Govinda. [1] Nyusul sawisé kuwi dhewe meranaké tokoh dadi Anjali ning film kang judulé DHADKAN (2000) lan peranné dadi Tamanna Sahani ning film kang judulé PHIR MILENGE (2004).[1]

Nganti saiki Shilpa wis mbintangi film nganti 50 akehé.[1] Dheweké olih bebungah ning acara reality show the British Celebrity Big Brother ning tanggal 28 Januari 2007 amarga dheweké olih 63% suwara. [1] Ora namung olih bebungah kuwi, dheweké uga olih bebungah ning ajang Bollywood Movie Award 1998 ning kategori pemeran pandukung paling apik, Giant International Award lewat PHIR MILENGE (2004), Indo-Pak's Young Achiever Award lan AAHOA Award amarga film PHIR MILENGE (2004).[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Shilpa Shety[1]:

  • 1993 BAAZIGAR
  • 1994 AAO PYAAR KAREN
  • 1994 MAIN KHILADI TU ANARI
  • 1994 AAG
  • 1995 GAMBLER
  • 1995 HATHKADI
  • 1996 MR. ROMEO
  • 1996 CHHOTE SARKAR
  • 1996 HIMMAT
  • 1996 SAHASA VEERUDU SAGARA KANYA
  • 1997 DUS
  • 1997 PRITHVI
  • 1997 INSAAF
  • 1997 ZAMEER: THE AWAKENING OF A SOUL
  • 1997 AUZAAR
  • 1997 VEEDEVA DANDI BABU
  • 1998 PARDESI BABU
  • 1998 AAKROSH
  • 1999 JAANWAR
  • 1999 SHOOL
  • 1999 LAL BAADSHAH
  • 2000 AZAD
  • 2000 DHADKAN
  • 2000 TARKIEB
  • 2000 KUSHI
  • 2000 JUNG
  • 2001 INDIAN
  • 2001 BHALEVADIVI BASU
  • 2001 MADUVE AGONA BAA
  • 2001 PREETHSOD THAPPA
  • 2002 KARZ
  • 2002 RISHTEY
  • 2002 HATHYAR
  • 2002 CHOR MACHAAYE SHOR
  • 2002 BADHAAI HO BADHAAI
  • 2002 JUNOON
  • 2003 ONDAGONA BAA
  • 2003 DARNA MANA HAI
  • 2004 PHIR MILENGE
  • 2004 GARV: PRIDE AND HONOUR
  • 2005 DUS
  • 2005 FAREB
  • 2005 KHAMOSH: KHAUFF KI RAAT
  • 2005 AUTO SHANKAR
  • 2006 SHAADI KARKE PHAS GAYA YAAR
  • 2007 LIFE IN A... METRO
  • 2007 APNE
  • 2007 OM SHANTI OM
  • 2008 DOSTANA
  • 2010 THE DESIRE[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)biografi Shilpa Shetty dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Shilpa Shetty dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shilpa_Shetty&oldid=832144"