Shaun The Sheep

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shaun the Sheep
Shaun the Sheep.PNG
Genre Serial animasi komedi kanggo anak-anak
Sing gawé Nick Park
Sing ngrancang Richard Goleszowski
Alison Snowden
David Fine
Sutradara Richard Goleszowski
Christopher Sadler
Pengisi suara John Sparkes
Justin Fletcher
Kate Harbour
Richard Webber
Jo Allen
Sing gawé téma musik Mark Thomas
Lagu pambuka "Life's a Treat", performed by Vic Reeves
Negara United Kingdom
Basa English
Gunggung sèri 2
Gunggung épisode 80 (List of episodes)
Prodhuksi
Produser eksekutif Miles Bullough
David Sproxton
Peter Lord
Nick Park
Produser Julie Lockhart, Gareth Owen
Durasi 7 menit
Parusahan prodhuksi Aardman Animations
Siaran
Saluran asli CBBC
Format gambar PAL (576i) (2007)
HDTV (1080i) (2009–present)
Format audio Stereo
Tayang perdhana Maret 5, 2007 (2007-03-05) – saiki
Status Hiatus
Kronologi
Tayangan kagandhèng A Close Shave
Timmy Time
Pranala jaba
Situs resmi

Shaun the Sheep[1] iku animasi gaweyane negara Inggris.[2] Shaun the Sheep mulai dibabarake ing sasi Maret 2007 dening CBBC ing Inggris.[2] Shaun the Sheep nyritakake domba-domba cerdas kang tumindake kaya manungsa, asring tumindak konyol, lucu, lan kreatif.[2] Shaun the Sheep nggabungake slapstik lan classic silent comedy, ora ana omonge antarane karakter siji menyang liyane karakter, arep padha karo film Mr.Bean.[2]

Paraga[sunting | sunting sumber]

Paraga kang ana ing pilem Shaun The Sheep yaiku:[3]

  • Shaun: pandheganing gerombolan wedhus, iku dadi karakter utama. Dheweke pinter, keren mesthi duweni ide-ide kang kreatif, beda karo wedhus-wedhus liyane kang kadhang-kadhang oon.
  • Shirley: wedhus kang ukurane paling gedhe, asring didadekake alat dening kanca-kancane yen mbutuheke barang kanggo ngentekake panganan utawa barang-barang liyane.
  • Timmy: wedhus paling nom amarga isih bayi, seneng nglakoni perkara kayadene bayi, main hajar, kadhang uncal-uncalan kana-kene. Untung ana ibune kang njaga trus.
  • Bitzer: kanca cedhake Shaun, iku asu kang njaga perternakan. Bitzer mesthi ngupayakake kang paling apik kanggo njaga kanca-kancane, wedhus-wedhus kang nakal, supaya ora kangelan. Asu iki uga kurang cerdas yen dibandhingake karo shaun.
  • The Farmer, petani kang duwe peternakan kanthi direwangi Bitzer.
  • Pidsley: Mungsuhe Shaun, kepingin banget dadi panrima tunggal perhatiane Petani. Dia sujana banget gegayutane Bitzer karo petani, dheweke uga ora seneng wedhus. Dheweke mikir yen wedhus iku bodo.
  • The pigs: Telung babi lemu kang sabendinane mungsuhi Shaun lan kanca-kancane supaya uripe kangelan. Nanging misine iku gagal trus.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Basa Inggris)www.shaunthesheep.com Situs resmi (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (Basa Inggris)imdb.com Shaun The Sheep (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  3. ^ (Basa Indonésia)mas-tony.com Shaun The Sheep di TV (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shaun_The_Sheep&oldid=832156"