Shalat Tahiyatul Masjid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Salat Tahiyat Masjid (basa Arab: تحية المسجد) yaiku shalat sunnah kanthi loro rakaat kang dilakoni ing umat muslim ing sajroning mlebu ing masjid .

Niat Shalat[sunting | sunting sumber]

Niat shalat Tahiyatul masjid semanauga kaya niat shalat-shalat kang liyané, yaiku diucapake dèning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niat shalat kang banter utawa seru ora wangun menawa diucapake kanthi swara banter uga bisa nganggu umat muslim liyané ing sajroning ngelakoni shalat.Niat Shalat Tahiyat uga dibeberake ing pangusulan dèning para ulama kudhu dilakoni kanthi hikmah uga kabijaksanaan kang dhuwur.

Hadits[sunting | sunting sumber]

Hadis Rasulullah SAW nerangake ing babagan shalat tahiyyatul masjid antarané :

  • “Ing sajroning manungsa (umat muslim) kang ndhuweni niat mlebu masjid, diajurake shalat kanthi loro rokat salam.Lan dilarang kanggo umat muslim ing sajroning mlebu masjid langsung lungguh lan ora ngelakoni shalat tahiyat” (H.R. Bukhari dan Muslim)

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]