Seungri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pagelaran Seungri ing Alive World Tour ing wulan September 2012

Cithakan:Infobox Musique (artiste)

Seungri
Korean name
Hangeul 이승현
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké I Seung-hyeon
McCune–Reischauer Yi Sŭnghyŏn
Jeneng panggung
Hangeul 승리
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Seungni
McCune–Reischauer Sŭngni

Lee Seung-hyun (Hangul: 이승현; lair 12 Desember 1990; umur 24 taun), dipuntépang kaliyan asma panggung Seungri utawi V.I (Hangul: 승리; lit. victory), inggih punika tiyang penyanyi Korea Selatan, penari, aktor, produser lan komposer, dipuntépang minangka dados anggota kelompok anak populer Korea Selatan Big Bang. Sakdéréngè nggayut ing grup, piyambakipun inggih punika anggota lan pemimpin tim tari ing Gwangju.[1] Piyambakipun kawiwitan tuwuh ing televisi ing serial televisi realitas Let's Cokeplay: M.Net Battle Shinhwa, nunjukakén ing pundhi Shinhwa berusaha kangge ndamel suatu band anak punika saged dados "Shinhwa kedua".[2] Menika piyambakipun nyadari kangge keterampilan beksa, kirangipun keterampilan vokal nyebabaken eliminasinipun. Piyambakipun lajeng dipunbina dening label rekaman YG Entertainment lan gegayutan kaliyan kelompok Big Bang. Menika piyambakipun ing wiwitan dipunpotong pading a episode kaping sanga seri dokumenter kelompok punika, piyambakipun dipunparingi kesempatan kangge ngesanaken YG Entertainment CEO Yang Hyun Suk lan kaasil dados anggota Big Bang.[3] Seungri has released his first album "VVIP" in 2011.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Diskografi Big Bang

Singel[sunting | sunting sumber]

  • "The Next Day" (Seungri solo) (2008)
  • "Strong Baby" menampilkan G-Dragon (2009)
  • "Because" (T.O.P featuring Seungri) (2009)

EPs[sunting | sunting sumber]

  • VVIP (2011)

DVDs[sunting | sunting sumber]

  • V World (2011)

Tracklisting: Cithakan:Track listing

Total pesadean ngantos wulan 2011: 41.000 unit.[4]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Musikal[sunting | sunting sumber]

  • Sonagi (2008)
  • Shouting (2009)

Acara TV[sunting | sunting sumber]

  • Show! Music Core (2008)
  • Enjoy Today (2010)
  • "Running Man'(2010,2012)

Film[sunting | sunting sumber]

  • Why Did You Come to My House? (2009)
  • Nineteen (2009)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Seung Ri", Koreanmovie.com. diaksès tanggal 3 Mei 2013. 
  2. ^ "YG신인 빅뱅, '배틀신화' 탈락자 포함 '눈길'", Star News, 2006.07.07. diaksès tanggal 3 Mei 2013. 
  3. ^ "빅뱅, 1명 최종탈락..5인조 확정", Star News, 2006.08.14. diaksès tanggal 3 Mei 2013. 
  4. ^ http://hominstyle.wordpress.com/2011/06/22/news-75-top-selling-albums-2011-tvxq-1-twice/

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Big Bang Cithakan:YG Entertainment


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seungri&oldid=855748"