Seungjeongwon Ilgi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Seungjeongwon Ilgi

Seungjeongwon Ilgi utawa Buku Harian Sekretariat Kerajaan (승정원일기;承政院日記) yaiku kumpulan buku padinan kang ngrekam kedadeyan-kedadeyan sabendinane lan jadwal nyambut gawene para raja Dinasti Joseon, mulai saka Raja Taejo (raja wiwitan) nganti raja kang pungkasan, Raja Sunjong (raja ke-27).[1] Buku padinan iki minangka rekaman sejarah asli kang paling akeh ngrembag babagan Dinasti Joseon, saliyane kuwi uga nulis ngenani rahasia-rahasia istana kang ora dingerteni.[1] Amarga catatan iki didadekake sumber utama tulisan ing Babad Dinasti Joseon mula biji sejarahe luwih gedhe tinimbang babad mau.[1] Saiki buku padinan iki ana 3.243 volume kang isih sisa lan nyatet informasi mulai tanggal 12 Maret 1623 (tahun kawiwitan ing mangsa pemerintahan Raja Injo) sampai tanggal 29 Agustus 1910 (tahun ke-4 pemerintahan Raja Sunjong).[1] Ing tahun 1999 Seungjeongwon Ilgi didadekake Harta Nasional Korea Selatan Nomor 303 lan ing taun 2001 dilebokake minangka Warisan Memori Dunia UNESCO.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en) Seungjeongwon Ilgi, visitkorea. Diundhuh tanggal 29 Mei 2010.
  2. ^ (en) Seungjeongwon Ilgi, the Diaries of the Royal Secretariat, unesco. Diundhuh tanggal 29 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seungjeongwon_Ilgi&oldid=832072"