Serigala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Los lobos suelen tener el pelaje de varios colores mezclados.
Serigala
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Carnivora
kulawarga: Canidae
Genus: Canis
Species: C. lupus
Jeneng binomial
Canis lupus
Linnaeus, 1758
Fragmento mandibular de Canis lupus mosbachensis, lobo del Pleistoceno medio europeo. Cueva de L'Aragó, Tautavel, Francia.
Esqueleto de lobo.
Joven lobo con ojos amarillos-dorados.
Lobo vigilando su madriguera.
Lobezno.
Una manada hostigando a un bisonte.
Una manada de lobos italianos en el Parc des Loups.

Sérigala utawi sérigala abu-abu inggih punika kèwan mamalia karnivora. Sérigala abu-abu gadahi asal-usul ingkang sami kaliyan ségawon jawi négri saking kéluarga Canis Lupus ngélampahi bukti urutan DNA lan penyelidikan genetika. Pintén-pintén jénis ségawon ugi gadahi béntuk fisik ingkang sami kaliyan sérigala, tuladhanipun ségawon jénis Siberian Husky lan Samoyed. Secara umum, sérigala gadahi nduwur antawis 60cm ngantos 80cm (26-32 inci) lan abote antawis 23-59 kilogram.Sérigala, asring bébédag ing ndalu, srigala ugi asring nulung ing ndalu. Kèwan mamalia utawi kita tépang kaliyan asma kèwan nyusui ménika salah satunggaling jénis kèwan vertebrata utawi gadahi balung wingking. Kèwan punika kapèrang saking pintén-pintén ordo, inggih punika :

  1. Ordo Dactyla, tuladha spesies inggih punika badaj jawa rhino cerassoondaicus.
  2. Ordo Insectivora, tuladha spesies inggih punika tupai tupaja javarita.
  3. Ordo Phalidata, tuladha spesies inggih punimatrenggiling.
  4. Ordo Chiroptera, tuladha spesies inggih punika kelelawar micro chiroptera SP utawi kalong mega chirpptera SP.
  5. Ordo Marsupiala, tuladha spesies inggih punika singa fell is lion, serigala canilslupus, harimau fell is tigris, saha kucing fell is catus.
  6. Ordo Marsopialia, tuladha spesies inggih punika kanguru marcopus.
  7. Ordo Prosboscidae, tuladha spesies inggih punika gajah elephant indicus.
  8. Ordo Artidactyea, tuladha spesies inggih punika kerbau bubalus-bubalus, wedhus bassonduicus lan [[banteng capra faleoheri.

Secara umum, kewan mamalia gampil dipuntepang lan dipunidentifikasiaken, punika pinten-pinten titikan utama kewan mamalia :

  • Sebagian ageng kewan mamalia gesang ing daratan, menawi ngaten wonten ugi pinten-pinten mamalia ingkang gesang ing toya, kadasta iwak paus, saha lumba-lumba.
  • Gadahi kulit ingkang ing kelenjar keringet lan kelenjar lenga.
  • Fertilisasi internal.
  • Nafas kaliyan paru-paru
  • Darah Benter.
  • Gadahi ruang jantung sempurna ingkang jumlahipun sekawan buah.
  • Gadahi utek ingkang ngerembag kanthi sae. [2]

Serigala inggih punika kewan Karnivora ingkang gadahi fisik kadas segawon. Serigala gadahi wulu ingkang kandel amargi habitatipun ing panggenan asrep. Populasi kewan punika langka ing donya, serigala Ethiopia, secara genetik mecah-mecah. Namung kirang saking 500 spesies serigala Afrika dikira tasih tahan urip. Peneliti selama 12 taun babagan serigala ingkang panggenanipun ing dataran inggil ethiopia sampun kapanggih aliran gen antawis populasi kasisa. Aliran gen punika menggenaken serigala ing resiko ageng kaliyan punahipun amargi penyakit utawa degradasi habitat. Pamanggih ingkang sampun katerbetaken ing Jurnal animal conservation sampun ngetung keragaman genetik, struktur penduduk lan pola aliran gen antawis 72 serigala liar Ethiopia. Sampel serigala dipunpendet enem saking pitu populasi sisanipun. Serta saking populasi ing gunung Choke ingkang sanpun dinyataake punah. Punika nemuaken keaneragaman ingkang relatif inggil kangge spesies ingkang sampun nurun dados 500 ekor. Menawi punika dipunsebapaken amargi populasi serigala kaliyan titikanipun piyambak ing Afrika ing jaman caire es (18 taun kapengker) lan jumlah gen langka dados ajeg. Menawi gen-gen kasebut ugi dipunpelihara ing kelompok kapisah. Wonten aliran gen ingkang lemes antawis kelompok serigala Ethiopia langkung milih habitat ingkang spesifik lan boten nyenengi perjalanan tebih. Pramila serigala punika boten gabung kelompok sanes, ingkang nyebapaken gen nyampur. Kapanggih ugi menawi sub populasi ing saben-saben populasi ui terisolasi. Namung enem populasi serigala Ethiopia ingkang tahan gesang. Aliran gen kawates antawis serigala Ethiopia damel menawi langkung rentan. [3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Mech & Boitani (2004). Canis lupus. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 2006-05-05. Database entry includes justification for why this species is of least concern.
  2. ^ (en)Ciri-ciri dan Klasifikasi hewan(dipununduh tanggal 31 Oktober 2012)
  3. ^ [{{fullurl:Cithakan:{{{1}}}|action=edit}} Sunting]Serigala Etiopia(dipununduh Tanggal 31 Oktober 2012)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Serigala&oldid=835174"