Seri GP3

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
A typical GP3/10 car driven by Tom Dillmann in 2011
Seri GP3
250px
Kategori Pengemudi tunggal
Negara atau daerah Eropa
Musim pertama 2010
Pembalap 30
Tim 10
Konstruktor Dallara
Pemasok mesin Renault
Pemasok ban Pirelli
Juara pembalap Flag of Meksiko Esteban Gutiérrez
Juara tim Flag of Prancis ART Grand Prix
Situs web resmi gp3series.com
33px| Musim terkini

Seri GP3 (dipuncekak GP3) inggih punika sèbuah seri balap motor pengemudi tunggal ingkang mènika sèri pengisi kanggè Seri GP2, ingkang dipunluncurakèn ing taun 2010 dèning organisator GP2, Bruno Michel.[1] ing wiwitanipun , Seri GP3 dipunrencanakèn dipungayut kaliyan seri International Formula Master (IFM).[1] Mobil-mobil ing Seri GP3 ginaakèn sasi ènggal saking Dallara ingkang dipunkombinasiakèn kaliyan mesin saking Renault.[2]

Mobil[sunting | sunting sumber]

Sèdaya tim ing Seri GP3 ginaakèn mobil balap kaliyan standar ingkang sami kanggè sèdaya tim, inggih punika:

Sasis
Mobil balap dipunrancang lan dipundamel dening Dallara, ing wanci punika mproduksi sasis kangge GP2.[3][2]
Mesin
Mobil balap GP3 ginaaken mesin buatan Renault, ingkang bertenaga 280 HP.[3][2]
Girboks
Mobil balap GP3 ginaaken girboks kaliyan 6 kecepatan membujur ingkang sekuensial saking Hewaland.[2]
Ban
Mobil balap GP3 ginaaken ban ingkang dipunsediakaken saking Pirelli, ingkang sami kaliyan penyedia ban kangge Seri GP2.
Bagian sanes
Mobil balap GP3 ginaaken rem ingkang dipunsediaken dening Brembo, ingkang ugi nyediaken kangge Seri GP2.[2][3]

Spesifikasi[sunting | sunting sumber]

  • Sasis: Dallara GP3/10 Survival cell – struktur Sandwich Carbon/aluminium honeycomb dipunrancang dening Dallara. Sayap ngajeng lan belakang saged dipunatur – struktur karbon dipunrancang dening Dallara. Struktur badan, karbon, Kevlar, komposit kaca dirancang oleh Dallara.
  • Mesin: Renault 2,0 L (2.000 cc, 122 in³) DOHC Inline-4.
  • Girboks: Girboks 6 kecepatan membujur sekuensial.

Pekan balapan[sunting | sunting sumber]

Masa saben seri balapan kaperang saking: setunggal gladen selama 30 menit ing dinten Jumat, setunggal sesi kualifikasi ngantos 30 menit ing dinten Sabtu, ingkang dipunlajengaken kalih balapan ing dinten Sabtu lan Minggu. Sesi kualifikasi inggih punika pertarungan langsung kangge gayuh catatan wakdhal tercepat lan nemtuaken urutan panggenan kangge balapan ingkang wiwit ing dinten Sabtu.

Balapan kalih punika dipunlampahi ing dinten Minggu. panggenan dipuntemtuaken adedasar kasil balapan ingkang wiwitan ing Sabtu, ing pundhi panggenan delapan pembalap ingkang wiwitan dipuntuker, pamila pembalap ingkang mungkasi balapan ingkang wiwitan ing panggenan ke-8 badhe miwiti balapan kalih saking panggenan kawiwitan, lan pembalap ingkang mungkasi balapan kawiwitan ing panggenan balapan kedua saking posisi kedelapan.

Jarak saben balapan dipuntemtuaken adedasar saben balapan. menawi, 30 menit sampun kalampahan sebelum jumlah putaran ingkang dipunrencanaaken, mila balapan badhe dipunnyataaken rampung kaliyan dipunkibarken bendera tanda pungkasan balapan ing pembalap pertama.

Sistem poin[sunting | sunting sumber]

  • Untuk pembalap yang mengawali balapan pertama dari posisi terdepan: 2 poin.
  • Untuk balapan pertama pada hari Sabtu:
  • Posisi ke-1: 10 poin
  • Posisi ke-2: 8 poin
  • Posisi ke-3: 6 poin
  • Posisi ke-4: 5 poin
  • Posisi ke-5: 4 poin
  • Posisi ke-6: 3 poin
  • Posisi ke-7: 2 poin
  • Posisi ke-8: 1 poin
  • Untuk balapan kedua pada hari Minggu:
  • Posisi ke-1: 6 poin
  • Posisi ke-2: 5 poin
  • Posisi ke-3: 4 poin
  • Posisi ke-4: 3 poin
  • Posisi ke-5: 2 poin
  • Posisi ke-6: 1 poin
  • Putaran tercepat: 1 poin per balapan.
Pembalap ingkang saged ngeraih poin punika kedhah ngerampungaken ingkang kirang langkungipun 90% balapan lan kedhah ngerampungaken lomba ing panggenan sepuluh besar.

kaliyansistem punika, poin ageng ingkang saged dipungayug tiyang pembalap ing setunggal babak adalah 20 poin, dengan meraih posisi terdepan, memenangkan kedua balapan, dan meraih putaran tercepating saben balapan.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Elizalde, Pablo. "GP2 organisers announce GP3 series", autosport.com, Haymarket Publications, 2008-10-03. diaksès tanggal 2008-10-03. 
  2. ^ a b c d e "GP3 Welcomes Technical Partners". Seri GP3, 4 Mei 2009. dipunundu Tanggal 24 Nop 2012.
  3. ^ a b c Elizalde, Pablo. "Organisers reveal GP3 details", autosport.com, Haymarket Publications, 2009-05-04. diaksès tanggal 2009-05-04. 


Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Kelas balapan mobil

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seri_GP3&oldid=835419"