Serangan téroris Jaipur 13 Mei 2008

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rajasthan ing India

Serangan téroris Jaipur 13 Mei 2008 iku sawijining séri bom sing wis dikoordinir dijeblugaké ing Jaipur, ibu kutha negara bagéyan Rajasthan, India ing dina Slasa, 13 Mei. Sakurang-kurangé 80 jiwa téwas lan luwih saka 200 jiwa tatu-tatu.

Bom-bom iki padha njeblug sajroning wektu 20 menit lan ngrusak bazar tengah kutha sing kebak wong, wiwitané jam 7:20 p.m. IST. Bom sing kaping wolu sing ora njeblug, ditemokaké. Sepuluh saka wong sing téwas iku bocah cilik. Sawisé pangeboman iki, ana jam malam sing dianakaké ing dina awan.

Dina Rebo iki ana wong loro sing wis dicekel. Miturut Vasundhara Raje, Menteri Utama Rajasthan, sing nglakoni pangeboman iki kelompok internasional. Mbok-menawa sing dikarepaké kelompok saka Pakistan.

Présidhèn Pakistan Pervez Musharraf lan Perdana Menteri Yousaf Raza Gillani loro-loroné ngecam insidèn ing Jaipur iki.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]