Seputar Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Seputar Indonésia[1]
Seputar Indonesia RCTI 2009.jpg
Format Program brita
Sing ngrancang RCTI
Pranata cara Arief Suditomo
Putra Nababan
Negara Flag of Indonesia.svg Indonesia
Basa Basa Indonésia
Siaran
Saluran asli RCTI
Tayang perdhana 24 Agustus 1989
Tayang perdhana 24 Agustus 1990 – saiki
Kronologi
Diawali déning Seputar Jakarta
Pranala jaba
Situs resmi

Seputar Indonesia iku program pawarta télévisi pisanan kang diprodhuksi dening stasiun télévisi swasta ing Indonesia, RCTI. Kanthi konsep kang luwih teges lan menarik, ndadekake program iki akèh disenengi déning sakabehing pamiarsa RCTI ing Indonesia.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Janjane, Seputar Indonesia njupuk konsep saka acara Seputar Jakarta kang uga tau kababarake dening RCTI. Mung, Seputar Indonesia bisa nganti tekan sakabehing wilayah Indonesia kanthi anane Koresponden RCTI kang ana ing pelosok Negeri. Sadurunge Seputar Indonesia ana, Seputar Jakarta mujudake program pawarta RCTI. Seputar Jakarta iki mung ngandharake pawarta-pawarta kang ana ing wilayah Jabotabek. Kanthi suwene mung 15 menit. Sawise iku, dimunggahake dadi 30 menit ing Awal Agustus 1990.

Ing tanggal 24 Agustus 1990, Program Seputar Jakarta resmi diganti dadi Seputar Indonesia. Nanging, Seputar Indonesia nalika pisanan metu, isih melu konsep pawarta TVRI, yaiku kanthi metune pemandu acara pawarta kang dikhususake kanggo pamiarsa Tunawicara lan Tunarungu. Kaya mangkono iku kabukten ing pojok tengen ngisor, ana pemandu pawarta kang kanthi cara khusus mandu pamiarsa kang ngalami tunawicara lan tunarungu. Durasi waktu Seputar Indonesia diunggahake dadi 60 menit saben dinane.

Jam Tayang[sunting | sunting sumber]

Seputar Indonesia[sunting | sunting sumber]

Seputar Indonesia Pagi (Nuansa Pagi)[sunting | sunting sumber]

Seputar Indonesia Siang (Buletin Siang)[sunting | sunting sumber]

Seputar Indonesia Malam (Buletin Malam)[sunting | sunting sumber]

  • 21.30 WIB - 22.00 WIB (1 Februari 1991 - 31 Desember 2000) relai delayed simultan program pawarta pungkasan mancangeara penutup dening Siaran Berita pungkasan saluran asli dening TVRI suwene 10 menit jam 22.00 WIB - 22.10 WIB
  • 21.30 WIB - 22.00 WIB (1 Januari 2001 - saiki)

Penyiar[sunting | sunting sumber]

Mantan Penyiar[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ issuu.com
  2. ^ (Basa Indonésia)www.rcti.tv Seputar Indonesia (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seputar_Indonesia&oldid=832433"