September 2007

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Minggu, 30 September 2007[sunting | sunting sumber]

Haile Gebrselassie
Haile Gebrselassie

30 - Pelari Étiopia, Haile Gebrselassie nyithak rekor donya maraton énggal.

30 - Tim bal-balan wanita Jerman ngawonaken Brasil ing final Piala Donya Wanita FIFA 2007.

30 - Viswanathan Anand saka India mimpangaken Kajuwaran Donya Catur tanpa kalah.

Rebo, 26 September 2007[sunting | sunting sumber]

26 - Wolu pengunjuk rasa,kalebet gangsal tiyang bhiksu dipunlaporaken tiwas nalika pihak berwajib ngupados mbubaraken aksi unjuk rasa nentang rezim militèr ing Myanmar. (Al Jazeera English)

26 - Satunggaling kreteg ingkang pinuju dibangun ing Vietnam runtuh lan niwasaken watawis 60 jiwa lan adamel tatu 150 sanèsipun. (The Age)

Senèn, 24 September 2007[sunting | sunting sumber]

Iran
Iran

24 - Presidhèn Iran Mahmoud Ahmadinejad ngunjungi New York, AS kanggé ngrawuhi Majelis Umum PBB, lan paring sesorah ing Universitas Columbia. Kunjungan punika micu protès saking médhia, pulitisi lan kaum Yahudi New York. (Al Jazeera English)

Minggu, 23 September 2007[sunting | sunting sumber]

23 - Yasuo Fukuda kapilih minangka ketua Partai Demokrat Liberal Jepang satemah badhé dados Perdana Menteri Jepang ka-91. (PINR)

Setu, 22 September 2007[sunting | sunting sumber]

22 - Tokoh dhémokrasi Myanmar Aung San Suu Kyi nyaruwé dhumateng para demonstran anti junta militèr ingkang dumados saking 1.000 pendhita Buddha ing Yangon, Myanmar. (AFP melalui Google)

Rebo, 19 September 2007[sunting | sunting sumber]

Lebanon
Lebanon

19 - Satunggiling bom montor njeblug ing Beirut, Libanon lan niwasaken 7 jalmi,kalebet satunggal anggota Parlemen Lebanon, Antoine Ghanim. (BBC News)

Senèn, 17 September 2007[sunting | sunting sumber]

17 - Maskapai pamiberan Singapore Airlines kasil nggayuh sabotenipun S$1,9 juta (watawis Rp12 miliar) saking lélang tikèt perdhana pesawat Airbus 380 ingkang dipunserahaken dhumateng tigang badan amal. (Bisnis Indonesia)

17 - Bakrie Telecom kapilih nyelenggarakaken layanan jaringan tetep sambungan langsung internasional ing Indonésia lan nyisihaken kalih sainganipun Excelcomindo Pratama lan Natrindo Seluler. (CNNMoney)

Minggu, 16 September 2007[sunting | sunting sumber]

16 - Satunggaling jèt penumpang One-Two-Go Pamiberan 269 ingkang ngangkut 130 jalmi dhawah nalika ndharat ing tengah guyuran jawah ing Phuket, Thailand nyebabaken 88 jalmi tiwas lan 42 tatu, kalebet 5 kritis. Pesawat punika dipunpiloti déning pilot Indonésia Arief Mulyadi ingkang ugi tiwas ing kacilakan punika. (Al Jazeera English)

16 - Lindhu kakiyatan 4,7 skala Richter ngguncang Tasikmalaya, Jawi Kilèn. Miturut data Badan Meteorologi lan Geofisika, lindhu punika kedadosan ing tabuh 19.06 WIB. (Okezone)

16 - Lindhu kakiyatan 4,6 skala Richter ngguncang Bali. Miturut Badan Meteorologi lan Geofisika, lindhu kasebat kedadosan ing 8,75 LS - 115,44 BT utawi kinten-kinten 21 km kidul-wétan panté Sanur ing tabuh 22.57 WIB ing kalebetan 46 km. (Okezone)

16 - Tigang lindhu kedadosan beruntun ing Sungaipenuh, Jambi lan Painan, Sumatra Kilèn ing salebeting wekdal tigang jam kanthi kakiyatan 5 ngantos 5,6 skala Richter. (Okezone)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=September_2007&oldid=833878"