Seoul Olympic Stadium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox stadium

Korean name
Hangeul 서울종합운동장
Hanja 首爾蠶室綜合運動場
Alih Aksara sing disampurnakaké Seoul Jonghap Undongjang
McCune–Reischauer Seoul Chonghap Undongjang

Seoul Olympic Stadium',[1] aka Jamsil Olympic Stadium (sadurunge romanisasi minangka Chamshil) dumunung ing Seoul, Korea Kidul. Iki minangka stadium utama kang dibangun 1988 Summer Olympics lan 10th Asian Games taun 1986. Iki uga minangka inti saka Jamsil Sports Complex ing Songpa-gu District, ing wetan laut saka kidul kutha Han River.[2]

Desain lan konstruksi[sunting | sunting sumber]

Stadium didesain dening Kim Swoo Geun. Garis profil stadium nuladha kurva elegan saka Dinasti Joseon Korea vas porselen. Kursi penonton didistribusekake ing rong tingkatan, bener-bener katutup. Wiwitane dibangun kanthi kapasitas udakara 100.000, saiki ngemot 70.091.

Sadurunge konstruksi, papan panggonan paling gedhe ing Seoul yaiku Dongdaemun Stadium lan Stadion Hyochang. Panggonan lungguhe yaiku 30.000 lan 20.000. Kabeh iki banget sitihike yen kanggo narik acara olahraga kelas dunya. Pambangunan stadion anyar diwiwiti ing taun 1977 kanthi ancas pementasan Asian Games taun 1986. Nanging, nalika Seoul dianugerahi Pertandingan Olimpiade XXIV wulan September 1981, stadion iki dadi pusate.

Olahraga[sunting | sunting sumber]

Stadium dibukak tanggal 29 September 1984, lan disiapake minangka papan panggonan kanggo 10th Asian Games rong taun candhake, banjur Olympics ing taun 1988. Nanging, ora digunakake kanggo nganakake acara utama dunya wiwit wektu kuwi. Babagan iki saiki digunakake minangka stadium omah Seoul United FC ing Challengers League.

Prastawa iki dianakake dening stadion sasuwene Olimpiade yaiku Pambuka lan Panutup Upacara, atletik, final sepakbola finals, lan final lompat individu equestrian.[3]

Konser[sunting | sunting sumber]

Wiwit Olimpiade wis nganakake maneka acara, wong paling kondhang manggoni papan panggonan konser kanggo seniman Korea lan seniman internasional.

Konser (Internasional)[sunting | sunting sumber]

Date Performer(s) Notes
11–13 Oktober 1996 Michael Jackson Attendance: 135,000
25 Juni 1999 Michael Jackson Attendance: 70,000
7 Oktober 2000 Ricky Martin Attendance:
2 April 2002 Roger Waters Attendance:
2002/2004 ETPFEST Attendance:
2004 Elton John Attendance: 25,000
15 Agustus 2006 Metallica Attendance:
27 April 2012 Lady Gaga Attendance: 51,684
17 Agustus 2013 Muse Attendance:
18 Agustus 2013 Metallica Attendance:

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Seoul Olympic Stadium" World Stadiums. Retrieved 12 Oktober 2011
  2. ^ "Seoul Jamshil Sports Complex" Seoul Tourism Organization. Retrieved 12 Oktober 2011
  3. ^ "1988 Summer Olympics official report" Volume 1. Part 1. pp. 162-3.
  4. ^ "K-Pop and Magic to Go On Stage", 30 June 2006. diaksès tanggal 11 November 2012. 
  5. ^ Han, Sang-hee "Concerts to Rock Independence Day" Korea Times. 10 August 2008. Retrieved 26 March 2012
  6. ^ Ji-Eun, Choi. "2009 MAMA: Mama, where is my other half?", 25 November 2009. diaksès tanggal 26 April 2012. 
  7. ^ "7th Asia Song Festival" KOFICE. 23 October 2010. Retrieved 12 October 2011
  8. ^ "SM Entertainment to launch world tour". The Korea Times. 2 July 2010. Retrieved 4 July 2010
  9. ^ "S.M. Entertainment artists to hold joint performance in Seoul", 5 July 2012. diaksès tanggal 29 March 2013. 

Pranala Luar[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Los Angeles Memorial Coliseum
Los Angeles
Summer Olympics
Opening and Closing Ceremonies (Olympic Stadium)

1988
Diganti déning:
Estadi Olímpic de Montjuïc
Barcelona
Sing mengku  sadurungé:
Los Angeles Memorial Coliseum
Los Angeles
Olympic Athletics competitions
Main Venue

1988
Diganti déning:
Estadi Olímpic de Montjuïc
Barcelona
Sing mengku  sadurungé:
Rose Bowl
Pasadena
Summer Olympics
Football Men's Finals (Olympic Stadium)

1988
Diganti déning:
Camp Nou
Barcelona

Koordinat: 37°30′57.2″N 127°04′21.9″E / 37.515889°N 127.07275°E / 37.515889; 127.07275

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Seoul Olympic Stadium" World Stadiums. Retrieved 12 Oktober 2011
  2. ^ "Seoul Jamshil Sports Complex" Seoul Tourism Organization. Retrieved 12 Oktober 2011
  3. ^ "1988 Summer Olympics official report" Volume 1. Part 1. pp. 162-3.
  4. ^ "K-Pop and Magic to Go On Stage", 30 June 2006. diaksès tanggal 11 November 2012. 
  5. ^ Han, Sang-hee "Concerts to Rock Independence Day" Korea Times. 10 August 2008. Retrieved 26 March 2012
  6. ^ Ji-Eun, Choi. "2009 MAMA: Mama, where is my other half?", 25 November 2009. diaksès tanggal 26 April 2012. 
  7. ^ "7th Asia Song Festival" KOFICE. 23 October 2010. Retrieved 12 October 2011
  8. ^ "SM Entertainment to launch world tour". The Korea Times. 2 July 2010. Retrieved 4 July 2010
  9. ^ "S.M. Entertainment artists to hold joint performance in Seoul", 5 July 2012. diaksès tanggal 29 March 2013.