Seni Abstrak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Seni Abstrak yaiku cabangé seni rupa kang ngandut arti ora awujud,mujarad,niskala.Seni abstrak ing arti asli yaiku cipta-ciptané kang kasusun saka garis ,wujud, lan werna kang ora ana batesé saka ilusi ing wujud kang ana ing alam nyata.Semana uga sakjroning arti umum yaiku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karana wis kasunyatan lan ora ndhuweni wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan seni abstrak yaiku Wasilly Kandinsky.[1] Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis kubisme lan seni fituristik

Pranala jana[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Atkins, Robert, Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944, Abbeville Press, New York, 1993


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seni_Abstrak&oldid=837653"