Semedi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tujuane Semedi kanggo nyidekno kito dateng Gusti Allah.

Cara lan syarate nglakoni :

  • awake kudu resik luwih apiké yén sawisé adus kramas lan wudhu.
  • lungguh sila tangan ano dukuré dengkul.
  • tansah memuji asma Allah, iso ngucapké Hu ALLLAH, Istigfar, Tahlil, Tahmid lan liya-liyané
  • luwih apik dilakoaké karo merem ing tengah wengi
  • nafas diatur pelan nangéing konsèntrasi amung menyang Gusti ALLAH
  • yén nganti koyo ono cahaya padang ning ati kepenak kudu di jogo, kuwi tandane yen semedine kasil
  • kudu iklas, yerah ke jiwo rogo menyang Allah

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Semedi&oldid=879222"