Semaput

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Semaput (pingsan, sinkop) yaiku kahanan ilange eksadharan kanthi dumadakan lan biasane mung sawetara, kang disebabake kurange aliran getih lan oksigen menyang utek.

kang dirasakake wong kang nuju semaput yaiku rasa mumet, pandeleng kepyur, tinitus, lan krasa panas. Sabanjure pandeleng banjur peteng lan rubuh. Nalikane wong mau ora gage diturokake, wong mau bisa mati amarga trauma suspensi.



Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Semaput&oldid=834428"