Sekretaris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aldila Jelita, salah satunggale mahasiswi Sekretaris

Sekretaris inggih punika saking tembung secretum (basa Latin) kang ateges wados.

Jinis Sekretaris[sunting | sunting sumber]

Sekretaris saged dipunbentenaken dados 2 inggih punika:

  1. Sekretaris Pribadhi, inggih punika sekretaris kang gadhahi tugas biyantu pimpinan lan mboten gadhah anak buah. Tuladha: Sekretaris Direktur.Sekretaris Manajer, Sekretaris Rektor, Sekretaris Menteri.
  2. Sekretaris Umum, inggih punika sekretaris kang gadhahi tugas biyantu instansi utawi organisasi, kan gadhahi anak buah. Tuladha: Sekretaris Wilayah, Sekertaris Negara, Sekretaris Direktorat Jendral.
  3. Sekretaris kados gadhahi kaprigelan kangge ngerjaaken tugas-tugas ing kantor, tuladhanipun damel surat, nelefon, ngetik, lan saged ngoperasiake komputer, kearsipan, lan sapanunggalipun.[1]

Fungsi saking sekretaris[sunting | sunting sumber]

Sekretaris gadhahi fungsi inggih punika:

  1. Damel rencana lan ngolah bahan kangge ngrumusaken kebijakan kang wonten hubunganipun kalih umum lan damel rencana, kepegawean kalih keartaan dinas.
  2. Ngelaksanaaken menehi fasilitas lan dukungan nglayani teknis admistrasi ing lingkup dinas.
  3. Ngelaksanaaken tugas damel surat, naskah dinas, kearsipan.
  4. Lan sapanuggale.[2]

Tugas Saking Sekretaris[sunting | sunting sumber]

Tugas sekretaris saged dipunbentenaken dados 3 inggih punika:

  • Tugas Rutin

Tugas kang dikerjaake saben dinten, senajan mboten wonten perintah kusus saking pimpinan. Tuladha, ngetik, nelfon, ntrima tamu, lan kearsipan.

  • Tugas Khusus

Tugas punika mbetahaken perintah kusus saking pimpinan utawi mbutuhake pertimbangan lan pengalaman kang digadhahi sekretaris. Tuladha, damel prejanjen ngirim faksimil, lan sapanunggalipun.

Tugas punika asifat inisiatif utawi pamikiran sekretaris piyambak, kangge biyantu pimpinan. Tuladha, nata papan kantor, ngintunaken tandha slamet. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)id.shvoong.com(dipunitngali tanggal 8 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.dinkes-kabtangerang.go.id(dipuntingali tanggal 8Agustus 2011)
  3. ^ (id)id.shvoong.com(dipunitngali tanggal 8 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekretaris&oldid=832048"