Seiji Maehara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Seiji Maehara
前原 誠司
Seiji Maehara

Mangsa jabatan
17 September 2010 – 7 Maret 2011
Perdhana Mentri Naoto Kan
Pejabat sadurungé Katsuya Okada
Pengganti Yukio Edano (penjabat)

Mangsa jabatan
16 September 2009 – 17 September 2010
Perdhana Mentri Yukio Hatoyama
Naoto Kan
Pejabat sadurungé Kazuyoshi Kaneko
Pengganti Sumio Mabuchi

Lair 30 April 1962 (umur 51)
Kyoto, Jepang
Partai pulitik Partai Demokratik (1998–sapuniki)
Partai pulitik (liyané) Partai Énggal (1992–1994)
Partai Sakigake (1994–1998)
Almamater Universitas Kyoto
Situs resmi Situs resmi

Seiji Maehara (前原 誠司 Maehara Seiji?, lair 30 April 1962; umur 51 taun) punika mantan Mentri Manca Nagari Jepang lan satunggiling legislator neo-konservatif. Sasanèsipun minangka anggota Dewan Perwakilan Rakyat Jepang, Maehara ugi arupi mantan pamimpin Partai Demokratik Jepang (DPJ). Panjenenganipun panyengkuyung révisi Pasal 9 saking Konstitusi Jepang. (Miturut satunggiling pidato, panjenenganipun maringi wara-wara pancalonan dhumateng kepala DPJ nalika tanggal 14 September 2005, panjenenganipun nyenguyung tetepipun bagéyan 1 nanging mbisak ayat 2 Pasal puniki.)

Nalika tanggal 16 September 2009, panjenenganipun mundhut jabatan kantor Mentri Pertanahan, Infrastruktur, Transportasi lan Pariwisata salebetipun kabinèt Perdhana Mentri Yukio Hatoyama. Panjenenganipun ngunduraken dhiri sasampunipun kabinèt Perdhana Mentri Naoto Kan, nanging dipun pindhahaken dhumateng Mentri Manca Negari nalika wulan September 2010. Panjenenganipun ngunduraken dhiri saking kabinèt nalika wulan Maret 2011 sasampunipun ngakeni nampi sumbangan ilegal saking satunggiling warga Korea Kidul ing Jepang.[1]

Maehara dipun pirsani minangka "elang Cina"[2][3] lan panyengkuyung sesambetan raket kaliyan Amérika Sarékat.[4][5]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Maehara announces resignation over illegal donations from foreigner", 7 March 2011. diaksès tanggal 7 March 2011. Archived from the original on 8 March 2011. 
  2. ^ "Kan replaces over half of his Cabinet", Kyodo News, 17 September 2010. diaksès tanggal 2010-09-17. 
  3. ^ "Japan's new foreign minister gets tough on China", Associated Press, 17 September 2010. diaksès tanggal 2010-02-12. 
  4. ^ "Factbox: Japan's new foreign minister Maehara", Reuters, 17 September 2010. diaksès tanggal 2010-09-17. 
  5. ^ "Japan’s Premier Shuffles Cabinet", The New York Times, 17 September 2010. diaksès tanggal 2010-09-17. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seiji_Maehara&oldid=879896"