Segara Maluku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Segara Maluku
Celebes See.jpg

Koordinat: 0°25′S, 125°25′E

Segara Maluku dumunung ing sisih kulon Samudra Pasifik kang dunungé ana ing cedhak Provinsi Maluku, Indonesia. Segara iki wewatesan karo Segara Bandha ing sisih kidul lan Segara Sulawesi ing sisih lor. Pulo pulo kang matesi segara iki yakuwi kapuloan Halmahera, Seram, Buru, lan Sulawesi (Celebes).

Aktifitas lindhu[sunting | sunting sumber]

Segara iki minangka tlatah lindhu aktif. Lindhu kang kakuatané nganti 6.3 SR kadadéyan tanggal 21 Desember 2005, kang punjeré ing 190 km kidulé Manado. Lindhu kanthi kakuatan 5.4 SR kadadéyan ing dhaerah mau uga kadadéyan tanggal 16 Mei 2006, lan lindhu 6.1 SR ngguncang segara iki ing tanggal 19 Mei, 2006. Aktifitas wektu iki yakuwi lindhu 5.5 tanggal 14 Juni, 2006, 7.3 (PRE) tangal 21 Januari, 2007 lan sawetar lindhu kanthi skala kang luwih cilik yakuwi rata-rata 5.0 SR sawisé lindhu kang sapisanan. Lindhu uga kadadéyan ing tanggal 17 Maret, 2007, yakuwi kanthi kakuatan 6.5 SR.[1] Sawijining lindhu kanthi kakuwatan 5.2 SR kadadéyan tanggal 21 November, 2007. lan 4.9 SR tanggal 1 Desember, 2007.[2]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Maluku&oldid=813619"