Sega lengko

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
sega lengko

Sega Lengko yakuwi salah sawijine panganan khas ning tlatah Kabupaten Tegal. Saben warteg mesthi dodolan Sega Lengko. Sejatosipun dereng dipun mangertosi aslinipun saking pundi Sega Lengko menika kacipta, ananging menawi dipun runtut rerantamanipun saking dhaerah-dhaerah ingkang wonten panganan lengkonipun inggih saged dipun sebataken menawi Sega Lengko menika kalebet panganan dhaerah pesisir Jawa kulonan (Tegal, Brebes, Cirebon, Pemalang).[1]. Sega lengko kadamel saking bahan-bahan ingkang 100% alami kadosta sekul, tauge, tahu, tempe, bumbu kacang, bawang goreng kaliyan kecap manis.[2] Cara andamel Sega Lengko mboten benten kaliyan cara ndamel pecel kados dhaerah wetan.

Bahan-Bahan[sunting | sunting sumber]

Saperangan uba rampe kang dibutuhake kanggo nggawe sega lengko, yaiku.

  1. Sega putih
  2. Timun
  3. Tauge
  4. Tahu
  5. Kacang tanah
  6. Bawang goreng

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Panjebar Semangat Edhisi 23 taun 14 hal.13
  2. ^ Tegal Pesisir
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sega_lengko&oldid=829681"