Sega Hayashi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sega Hayashi

Sega Hayashi (ハヤシライス? Sega hayashi) yaiku panganan Jepang awujud sega putih kang diwenehi duduh kenthel masakan daging sapi. Bumbune bawang bombay kang digongso karo mentega nganti wangi. Daging dimasak nganti empuk ing saos demiglace lan uga kerep dicampuri saos tomat. Masakan iki uga padatan ditambahi anggur abang supaya ambune wangi.

Sega hayashi mujudake sawijining tuladha panganan Jepang kang asale saka Kulon. Ing Osaka lan Kobe, panganan iki uga dikenal minangka sega haishi. Sega hayashi iku kalebu menu kawentar ing restoran kulawarga kang nyediyani masakan-masakan kanggo anggota kulawarga. Sega hayashi uga bisa digawe nganggo duduh kang digawe saka bumbu padhet ing kemasan kothak.

Daging sapi tansah dianggo bahan nggawe sega hayashi. Yen daging babi kang dianggo, masakan iki diarani Pork Hayashi. Janganan kaya jamur kancing utawa jamur shimeji uga kerep ditambahake ing masakan daging.

Asal-usul[sunting | sunting sumber]

Ana saperangan crita ngenani asal-usule sega hayashi. Miturut sawijining crita, masakan iki wiwitane saka pangadheg perusahaan Maruzen, Yūteki Hayashi. Miturut crita liyane, juru masak kang jenenge Hayashi ing restoran Ueno Seiyoken kerep nggawekake sega hayashi kanggo wong-wong pawon lan babu nalika jam mangan. Ana uga kang ngarani tembung "hayashi" iku saka pocapane wong Jepang nalika maca jeneng panganan hashed beef with rice.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sega_Hayashi&oldid=832420"