Sedhotan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sedhotan

Sedhotan yaiku sawijing pipa cilik kang digunakake kanggo ngilekake omben-omben saka wadhah marang cangkem wong kang ngombe kanthi daya sedhot. Sedhotan kang wiwitan megunanake ros sesuketan utawa damen. Banjur ana uga sedhotan kang digawe saka beling lan ing nalika iku sedhotan dadi barang kang larang. Sawise ditemokake sedhotan kang digawe saka plastik tipis.

Umume sedhotan dawane watara 10-20 cm lan dhiametere 3-10 mm.

Ngombe wedang nganggo sedhotan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sedhotan&oldid=834365"