Sawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sawi yaiku sayuran kang kalebu marga Brassica.[1] Godhong lan kemban wi digunakake dadi bahan pangan yaiku dadi sayuran.[1] Sawi dipangan nalika isih seger. Kena uga diolah utawa dimasak. [1]Sawi iku kalebu spesies Brassica kang padha siji lan sijiné.[1]

Ing Indonésia istilah sawi biyasané nyebutaké sawi ijo yaiku Brassica rapa saka kelompok parachinensis.[1] Sawi ijo nduwéni jeneng liya yaiku sawi bakso, caisim, utawa caisin.[1] Sawi ijo uga nduwéni khasiat kanggo nyegah kanker.[1] Saliyané sawi ijo ana uga jinis sawi liyané kayata sawi putih. [2] Sawi putih kalebu kalompok pekinensis utawa petsai. [2] Sawi putih biyasané digawé sop utawa diolah dadi asinan. [2] Ana uga sawi sayur kang rada mirip karo sawi ijo. [2]Jinis liyané yaiku Kailan utawa Brassica oleraceae saka kelompok alboglabra. [2] Sawi jinis iki yaiku sayuran godhong kang nduwéni godhong kang kandel. [2] Sawi jinis iki cocok kanggo dadi bahan campuran mi goréng. [2] Ana uga kang diarani sawi sendok utawa pakcoy utawa bok choy. [2] Sawi jinis iki kalebu sawi kang wiwit dingertèni ing Indonésia. [2]

Sawi cocok ditandur ing dhaérah kang nduwéni suhu antarané 23-35oC lan lembap kang dhuwur. [2]Sawi ora bisa urip ing panggoan kang akèh udan, awit udan bisa ngurak godhong sawi lan nggawé èlèk kualitas sawi. [2] Nggunakaké omah kanggo njaga sawi saka udan utawa struktur kang jaring-jaring bisa kanggo ngurangi èfèk udan ing wit sawi. [2] Yèn nandur sawi, lemah kang dikanggoake nandur kudu dipacul nganti 15-20 cm. [2] Banjur wates kang ukuran ambané 1,2 meter, dawané 7,5 mèter lan dhuwuré 20-30 cm.[2]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Sawi Hijau Cegah Kanker(dipunudhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)sawi teknologipertanian.com(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sawi&oldid=830562"