Saturnus (mitologi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saturnus, Caravaggio, 16th c.

Saturnus (Basa Inggris: Saturn, Latin: Saturnus) iku sawijining déwa utama jroning mitilogi Romawi yakuwi minangka déwa tetanèn lan déwa panèn. Ing jaman tengahan Saturnus dikenal minangka déwa tetanèn, kaadilan lan kakuwatan; sing nyekel arit ing tangan kiwa lan sabendhel gandum ing tangan tengené. Ibuné aran Helen, utawa Hel.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Sumber[sunting | sunting sumber]

Mythology: Edith Hamilton

The Only Astrology Book You Will Ever Need: Joanna Martine Woolfolk

Mythic Astrology: Archetypal Powers In The Horoscope: Ariel Guttman and Kenneth Johnson.

Parker's Astrology: Julia and Derek Parker

Mysteries of freemasonry by John Fellows

New larousse encyclopedia of mythology, introduction by Robert Graves