Saté Blora

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Sate Blora)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sate Blora
Sate Blora plus kuah
Sate Blora Klender
Sate Blora Kalibata

Saté Blora kuwi panganan arupa daging kang diiris cilik-cilik terus disunduki lan dibakar. Saté Blora mana ora pati béda karo saté saka tlatah liyané, yakuwi digawé saka

  1. daging sapi,
  2. daging wedhus utawa
  3. daging ayam.

kang disunduki nganggo sujèn terus dibakar nganggo areng.

Kaistiméwaan Saté Blora[sunting | sunting sumber]

Istiméwané saté Blora kuwi, luwih luwih "saté ayam" é, pancèn mirasa, sebab bahan bakuné saka daging pitik kampung sing isih enom, dadi iwaké ora alot, tur krasa arum lan rada legi. Séjéné kuwi, sing marakaké luwih mirasa amarga disajèkné nalika isih panas. Yèn wis rada adhem, cepet cepet dijupuk karo bakulé terus dipanasi manèh. Gunggung saté sing dipangan diweruhi kanthi ngétung sujènné sadurungé mbayar. Bumbuné sambel kacang biasa, ditambah kecap, diwènèhi jinten sithik. Paling cocok yen segané diwènèhi duduh soto èncèr sing rupané kuning. Sawetara bakul saté Blora isih mbungkus dagangané nganggo godhong waru[1], utawa godhong jati, nanging saiki wis akèh kang diwadhahi piring

Pangggonan[sunting | sunting sumber]

Ing Blora[sunting | sunting sumber]

Yen ing Blora, biasa didhasarké ing Koplakan (Terminal), ing Dhepot Gajah lan sawetara panggonan liyané (Saté Pak Samiran), Blora.

Ing Jakarta[sunting | sunting sumber]

Yèn ing Jakarta, antara liya ana ing:

Uga ing panggonan liyane kayata ing Roxi, BSD lll.

Ing Surabaya[sunting | sunting sumber]

Yèn in Surabaya ana ing Dalan Pacar Keling (Pasar Pacar Keling mangulon) Sate Blora ing dalan Pahlawan Surabaya [2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sate Blora empuk dan lezat
  2. ^ Surabaya Tourism

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saté_Blora&oldid=669499"