Sarah Azhari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sarah Azhari
Lair 16 Juni 1977 (umur 37)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris, model
Taun aktif 1998 - sekarang
Anak Albany Ray


Sarah Azhari iku salah sawijiné aktris lan modhél kang asalé saka Indonésia.[1]Dhèwèké saduluré Ayu Azhari, Ibra Azhari lan Rahma Azhari.[1] Sarah luwih akéh kerja dadi modhél tinimbang main film utawa nyanyi.[1] Karo aktris senior kang jenengé Christine Hakim, Sarah Azhari main film garapané sutradara Garin Nugroho kang judhulé Daun di Atas Bantal. [1]Nalika taun 1999, Sarah nggawé album kang judhulé "Peluk Aku Cium Aku".[1]

Kasus[sunting | sunting sumber]

Nalika sasi Juli 2005, Sarah kena kasus amarga dhéwéké dikabaraké nggebug wartawan infotaimen. [1]Saka kasus iki Sarah Azhari banjur divonis penjara suwéné patang sasi.[1] Kasus iki durung rampung kabeh amarga Sarah durung bisa nampa kaputusan pengadilan lan duwéni niat kanggo ngajokaké banding nganti tingkat Mahkamah Agung.[1]

Akhir sasi November taun 2008, Sarah uga kena kasus panyebaran foto-foto bugil bareng karo adhiké Rahma Azhari.[2] Foto-foto iki sumebar ing internèt. [2]Kasus iki pungkasané ditangani karo pihak kang berwajib kanthi njaluk diréwangi pakar telematika kang jenengé Roy Suryo.[2] Ing sasi Maret taun 2009, Sarah wiwit nglakoni pamreksaan kang ana kaitané karo foto bugil iki.[2] Sarah kang dikancani karo kuwasa hukumé yaiku Farhat Abbas akhiré nglaporaké Roy Suryo kanthi tuduhan nggawé èlèk jeneng.[2] Saliyané kasus iku, Sarah Azhari uga kena kasus liyané ngenani foto-foto mesum kang sumebar ing internét.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang tau dibintangi Sarah Azhari yaiku:[1]

Album[sunting | sunting sumber]

Sarah Azhari uga nduwé album kang judhulé [1]

  • Peluk Aku Cium Aku (1999)
  • Sarah Azhari (2009)


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Indosiar.com: Sarah Azhari Lecehkan Wartawan indosiar.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarah_Azhari&oldid=858958"