Sappho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sappho

Sappho (uniné /ˈsæfoʊ/; Attic Greek Σαπφώ IPA: [sapːʰɔː], Aeolic Greek Ψάπφω [psapːʰɔː]) punika penyair liris Yunani Kuno, kawiyosaken ing pulo Lesbos. Ing sajarah lan tèks puisi panjenenganipun ugi sok dipungandhèngaken kaliyan kitha Mytilene ing pulo Lesbos. Panjenenganipun ugi dipuntelakaken miyos ing Eresos, kitha sanès ing Lesbos. Panjenenganipun dipunkinten miyos antawis 630 SM lan 612 SM, lan tilar donya antawis 570 SM. Sebagéyan ageng puisinipun, ingkang misuwur lan dipunérami salaminipun zaman kina, sampun ical. Nanging kamisuwuranipun tasih wonten kanthi fragmen-fragmen ingkang tasih kasisa.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sappho&oldid=815828"