Sang Pemimpi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sang Pemimpi
Sang Pemimpi sampul.jpg
Pangarang Andrea Hirata
Negara Indonesia
Basa Indonesia
Tipe Roman
Penerbit •Yogyakarta: Bentang Pustaka
Tanggal terbit 2006
Cacahing kaca IX, 288 kaca
ISBN ISBN 979-3062-92-4

Sang Pemimpi kuwi buku kapindho jroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata. Sawijining crita bab kauripan, tresna, impèn lan pangurbanan. Perjuangan tokoh Ikal lan Arai kang kasrimpet jroning kamlaratan sadina-dina nanging duwé panggayuh kang dhuwur.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Ikal, Arai dan Jimbron, kang dadi tokoh utama jroning tertalogi kaloro iki, saktamaté SMP banjur ngumbara menyang Magai, ing Belitong, kanggo nerusaké sekolah SMA. Nanging kahanan ekonomi wektu semana isih sarwa kakurangan, utamané amarga papan nggantungaké urip wong Belitong yakuwi PN Timah Belitong mèh kolaps. Bocah-bocah akèh kang mothol saka sekolahé, utawa kudu nyambi dadi tukang isah-isah ing warung mi godhog, dadi buruh pabrik kepithing utawa dadi kuli ngambat, yakuwi kuli kango mikul iwak saka dermaga menyang pasar iwak.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sang_Pemimpi&oldid=813773"