Sandhi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sandhi (saka basa Sangskreta samdhi) iku sawijining fénoména morfofonologi linguistik. Contoné iku kalebu fusi sawetara swara ing wates-wates tetembungan lan pangowahan swara déné swara liyané ing cedhaké. Fénoména sandhi iki utamané ana ing basa-basa Indo-Iran (kususé basa Sangskreta, sing nduwèni paugeran njlimet perkara sandhi), mula dijenengaké miturut basa Sangskreta. Senadyan mengkono basa liya uga akèh sing nduwèni fénoména iki.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sandhi&oldid=829753"