Samuel Huntington

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Samuel Huntington
Samuel P. Huntington (2004 World Economic Forum).jpg
Miyos Samuel Phillips Huntington
18 April 1927
New York City, United States
Tilar donya 24 Desember 2008 (umur 81)
Martha's Vineyard, Massachusetts
Kabangsan American
Bidhang Political science
Lembaga Harvard University
Columbia University
Lulusan saking Stuyvesant High School
Harvard University
University of Chicago
Yale University
Kaahlian Clash of Civilizations
Dipunpangaruhi Fukuyama, Zakaria

Samuel Phillips Huntington (New York City, 18 April 1927 - Martha's Vineyard, 24 Desember 2008) inggih menika satunggalipun ilmuwan pulitik Amerika Serikat.[1] Panjenenganipun dados guru besar ugi pandheganipun jurusan Ilmu Pulitik ing Universitas Harvard lan Pandheganipun Harvard Academy kanggé Kajian Internasional lan Regional, ing Weatherhead Center for International Affairs.[2] Nalika wulan Januari 2000, Huntington mandhap saking jabatanipun minangka dhirèktur ing Olin Institute. Taun 1999-2000, panjenenganipun nyambut damel nliti éwahipun idhèntitas nasional Amérika Sarékat lan implikasi-implikasi saking éwah-éwahan punika dhumateng paranipun Amérika Sarékat ing donya internasional.[2] Sasampunipun menika, Huntington nyambut damel ngasta mata kuliah wonten ing bidhang kajian, lan mata kuliah sanèsipun wonten ing perbandingan pulitik lan pulitik global sasampunipun Perang Dingin.[2] Huntington sampun nyerat buku The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order ingkang dipunserat ing taun 1998.[2] Isinipun bab wontenipun benturan antarbudaya, sasampunipun peristiwa 11 September (pangeboman menara WTC ing New York).[2] Kanthi buku menika kathah tiyang ingkang ningali perang mengsah terorisme minangka benturan kabudayan Kilèn lan Wétan, kados déné gagasan ingkang kaserat déning Huntington.[2] Buku menika dados karyanipun ingkang monumèntal ugi kontroversial lan dadosaken masalah wonten ing donya sadangunipun langkung saking tigang taun.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[1] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)[Huntington, Samuel P., Penerjemah: M. Sadat Ismail. 2004.Benturan Antarperadaban dan Masa Depan Politik Dunia (The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order). Yogyakarta:Qalam]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Situs pribadi Huntington ing Harvard University

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samuel_Huntington&oldid=831291"