Samuel Eto'o

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o - Inter Mailand (1).jpg
Samuel Eto'o
Informasi pribadi
Jeneng pepak Samuel Eto'o Fils
Tanggal lair 10 Maret 1981 (umur 33)
Papan lair Douala, Kamerun[1]
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[2]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Anzhi Makhachkala
Nomer 99
Karir remaja
1992—1997 Akademi Olahraga Kadji
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1997—2000 Real Madrid 3 (0)
1997—1998 Leganés (pinjaman) 30 (4)
1999 Espanyol (pinjaman) 0 (0)
2000 Mallorca (pinjaman) 19 (6)
2000—2004 Mallorca 120 (48)
2004—2009 Barcelona 145 (108)
2009—2011 Internazionale 67 (33)
2011—kini Anzhi Makhachkala 3 (2)
Tim nasional
2000 U-23 Kamerun 6 (1)
1997—kini Kamerun 103 (50)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 27 Agustus 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 16 Juni 2011


Samuel Eto'o Fils (lair ing Nkon, Kamerun, 10 Maret 1981; umur 33 taun) yaiku penyerang bal-balan Kamerun sing dhuwur awaké 179 cm lan main ing Anzhi Makhachkala. Panjenengané dinobataké dening FIFA minangka pemain paling apik ka-3 donya taun 2005 ing ngisoré Ronaldinho lan Frank Lampard. Panjenengané uga dadi panyetak gol paling akèeh sasuwéné mangsa ing sajarah wiwit Piala Afrika sing kapisan digelar kanthi 16 gol lan uga dadi pemain Afrika sing mainé paling akeh ing La Liga.[3] Panjenengané uga mantan pemain paling apik Afrika ping 3 katurut-turut saka taun 2003 tekan taun 2005.

Penghargaan-penghargaan[sunting | sunting sumber]

RCD Mallorca

FC Barcelona

International

Individual

Statistik karier[sunting | sunting sumber]

Penampilan di Klub[4]
Klub Musim Liga Domestik Piala Domestik Pertandingan Eropa[5] Total
Jumlah penampilan Jumlah Gol Jumlah penampilan Jumlah Gol Jumlah penampilan Jumlah Gol Jumlah penampilan Jumlah Gol
CD Leganés 1997–98 28 3 2 1 - - 30 4
Real Madrid 1998–99 1 0 0 0 0 0 1 0
RCD Espanyol 1998–99 1 0 0 0 - - 1 0
Real Madrid 1999–00 1 2 0 0 3 0 4 2
Real Mallorca 1999–00 13 6 0 0 - - 13 6
2000–01 28 11 5 2 - - 33 13
2001–02 30 6 1 1 9 3 40 10
2002–03 30 14 6 5 - - 36 19
2003–04 32 17 2 0 7 4 41 21
Total 164 59 16 9 19 7 199 75
FC Barcelona
2004–05 37 24 1 0 7 4 45 28
2005–06 34 26 0 0 11 6 45 32
2006–07 19 11 2 1 3 1 24 13
2007–08 19 16 3 1 7 1 29 18
2008–09 0 0 0 0 0 0 0 0
Total 108 77 6 2 28 12 143 91
Career Totals 272 136 22 11 47 19 341 166
Update paling keri 10 Agustus, 2008

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samuel_Eto%27o&oldid=835272"