Samsons (Grup Musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Latar wuri
Genre Pop, Pop rock, rock, Orkestra dan R&B
Taun aktif 2003 - sekarang
Label Universal Music Indonesia
Situs wèb http://www.samsoniaku.com
Anggota
Bams Reguna Bukit (vokal)
Erik Partogi Siagian (gitar)
Irfan Aulia (gitar)
Chandra Christanto (drum)
Aldri Dataviadi (bass)

Band Samsons dibentuk ing tanggal 14 Juli 2003 dening Bams Reguna Bukit (vokal), Erik Partogi Siagian (gitar), Irfan Aulia (gitar), Chandra Christanto (drum) lan Aldri Dataviadi (bass).[1]. Awale, nama band kang melejit karo tembang hits Kenangan Terindah iki dudu aran Samsons tanapi Equal karo personil enem wong kang mutuské meti sak durungé sempat rekaman.[2].yaiku formasi awal BamS (vokal), irfan (gitar), erik (gitar), adjie (drum), aldri (bass) lan ucil (vokal).[2] Album perdana Samsons, NALURI LELAKI sukses ngeraih 4 penghargaan AMI kanggo kategori: Grup Terbaik Pop, Album Terbaik Pop, Pendatang Baru Terapik, lan Album Terbaik 2006.[1]

Sak wisé sukses karo debut album perdanané, Samsons ngeluncurké album kalarané ing taun 2007.[1] Single perdana saka album PENANTIAN HIDUP iki yaiku Kisah Tak Sempurna.[1]terus Disusul karo single kaloroné Luluh. ing album iki ana lagu For You kang video klipé digawe ing perayaan ulang taun kemerdekaan RI pada 2007.[1]

Formasi awal iki ora suwi kerana sang vokalis wanita (ucil) mutuské ngundurké diri.[2] Sehingga The Equal Band mutuskan ngganti nama dadi The SamSonS, kerana personil band yaiku kakung.[2]

Anané Adjie yaiku drumer samson, nyatané ora suwi, nganti ing saeijine kesempatan kerana perbedaan visi dheweké mutuské untuk ngundurké diri saka The Samsons.[2] banjur di gantikaké dening chandra a.k.a konde.[2] anane drumer anyar (konde) cukup bisa nganaké hawa seger kanggoné band kanggo berkarya maneh.[2]

Pendekatan ing musik POP nywerupake gambaran musik kang diusung dening SamSonS, mung ing saben karya kang diciptaké dikemas ing "kemasan" kang beda-beda.[2] ing dalam karyané ana musik POP kang dikemas karo unsur Rock, Crunch, Minimalis, tekan anané unsur Jazz.[2]

diskografi[1][sunting | sunting sumber]

album[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Selebriti Kapanlagi.com dipununduh tanggal 10 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f g h i (id)Profil samson banddipununduh tanggal 10 Juni 2011