Sampo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sampo botolan ing taun 1909 lan 1932
Kramas.

Sampo iku jinising cuwèran, kaya sabun, kang nduwéni mupangat kanggo ngopèni kulit kang utama pangopènan kulit sirah saéngga bisa nglunturaké rereged (kotoran), kang digawé saka tetanduran. [1] Panggawéan ngresiki kulit sirah utawa rambut asring kasebut kramas.[1] Kramas bisa uga tumuju kanggo ngrumat lan ngumbah rambut utawa kulit sirah supaya resik saka lenga , awu utawa rereged ana ing sirah amarga kagiatan sadina-dina. Sajroning pangertèn èlmiah sampo bisa dijabaraké kanggo nyadiakake kandhutan surfaktan kanggo mbuwang reged lan sruwa kang ana ing kulit utawa rambut sirah kanggo njaga kaséhatan

Jinis[sunting | sunting sumber]

  • Sampo Bubuk
  • Sampo Banyu
  • Sampo Pasta

Bahan[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Nadesul, Handrawan dr. Ayo Menjadi Sehat. Penerbit PT Jayakarta Agung Offset, Jakarta. 1991.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sampo&oldid=830262"