Sajarah Australia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Australian states history.gif

Australia iku salah sijining bawana ing donya.[1]. Australia iku bawana kang paling cilik.[2] Australia iku ana ing bumi sisih kidul antarané Samudera Pasifik lan Samudera Hindia.[2] Ambane mung 7.682.300 km2, dawa saka Panté Wetan tekan Kulon iku 3200 km lan dawa saka Tanjung York ing Panté Lor tekan Tanjung Tenggara ing Tasmania iku 3700 km.[2] Letak geografisé iku saka 10o 41'LS tekan garis lintang 43o 39'LS lan saka garis bujur 113o 09'BT tekan 153o 39'BT.[2] Lagu kebangsaané iku judhulé Advance Australia Fair kang didheklarasiaké tanggal 19 April 1984[3] Tanggal 1 Januari 1901 Australia dimerdhékaaké déning Inggris.Pendhudhuk asli Australia iku suku Aborigin.[4][5] Australia

Sajarah Australia[sunting | sunting sumber]

  • Sabeneré Australia wis ditemokaké ing taun 1642 déning Portugis lan Spanyol[6]
  • Ing taun 1768, Kaptén James Cook lunga menyang Tahiti kanggo sinau papan mandhegé planet Venus ing langit Samudra Pasifik sisih Kidul.[7] Ing dalan bali, ndhékné mandheg ing papan anyar sing saiki kasebut New Zealand utawa Selandia Baru.[7] Ndhékné lunga manéh lan mandheg ing Australia sisih kidul sakwisé ndhékné bali mara Inggris[7]
  • Ing taun 1787 Inggris ngirim penjahat mara Australia merga dhaérah ‘’pengiriman’’ penjahat Inggris yaiku Amerika wis kebak.[7] Ing taun iku 750 tahanan dipindhah mara Australia, kanthi taun 1868 lewih saka 168.000 tahanan tekan Australia.[7]
  • Ing taun 1851 Australia mulai dikenal wong saka dunya merga sugih emas.[8] Emas ditemukake ing dhaérah New South Wales lan Victoria. Wong kang paling akéh teka mara Australia kuwi wong China.[8] Taun 1854 ana perang gedhé merga para tukang tambang kepéngin ngilangake pajeg barang tambang lan ngadhepi militér Australia. [9]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Continents: What is a Continent?". National Geographic. http://travel.nationalgeographic.com/places/continents/. Retrieved 2009-08-22.
  2. ^ a b c d (id)diundhuh tanggal 27 Juli 2011
  3. ^ (en)lagu kebangsaan. diundhuh tanggal 5 April 2011 17:11
  4. ^ Peter Hiscock (2008). Archaeology of Ancient Australia. Routledge: London. ISBN 0-415-33811-5
  5. ^ John Mulvaney and Johan Kamminga (1999). Prehistory of Australia. Allen and Unwin, Sydney. ISBN 1 864489502
  6. ^ (en)(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.3)
  7. ^ a b c d e (en)(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.4)
  8. ^ a b (en)(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.5)
  9. ^ (en)(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.6)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sajarah_Australia&oldid=829717"