Sainte-Chapelle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapel ndhuwur saka Sainte Chapelle, dibangun watara 1.242 nganthi 1.248 dening Raja Louis IX Prancis, uga direnovasi dening panjenengané Eugène Viollet-le-Duc ing abad ka-19

La Sainte-Chapelle (pocapan Prancis: [ la s?t ?ap?l],Chapel Kudus) iku sawijining patilasan karajan medieval Gothic kapel, kang dumunung ana ing sakubengé Palais de la Cité, Île de la Cité ing punjer jantung kutha Paris, Prancis.

Madeg ing punjer taun 1.239 SM ditahbisake ing tanggal 26 April 1248, Sainte-Chapelle misuwur dipandegani déning panjenengané Rayonnant ing periode Gothic arsitektur.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sainte-Chapelle&oldid=863952"