Sahur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sahur (Basa Arab: سحور ‎), uga bisa kasebut Sehur, Sehri, Sahari lan Suhoor jroning basa liyané, yaiku sawijining istilah Islam kang ngarujuk jroning kagiatan mangan déning umat Islam kang nduweni niat kanggo nindakake Pasa (Islam)/siam ana ing wayah pajar utawa sadurungé wektu subuh.[1]. Sahur minangka mangan kang dilskoni ing wayah pajar bisa uga digolongake minangka Iftar/buka pasa (islam) yaiku mangan kang dilakoni ing wayah bengi sajroning wulan Ramadhan, kanggo ngantekake mangan jroning sadina ( kaping telu sadina : (sarapan, mangan awan lan mangan bengi) utawa kanggo mbatalake pasa,[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sahur&oldid=834048"