Sa (aksara Jawa)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sa
Aksara Jawa
Aksara nglegena Aksara murda
Aksara Latin: Sa
Fonem: [s]
Pasangan:

Sa iku salah siji aksara nglegena jroning aksara Jawa Hanacaraka sing nglambangaké uni /sa/. Aksara Sa dilatinaké dadi "Sa". Aksara Sa minangka salah siji aksara sing nduwèni wangun aksara murda (aksara kapital), sarta nduwèni wangun rèkan kanggo makili uni /sya/ kaya aksara ش ing aksara Arab.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sa_(aksara_Jawa)&oldid=409489"