STAR Movies

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

1 Januari 2000-8 Maret 2007

Star Movies
STAR Movies third logo.jpg
Jeneng sadurungé BBC World (1991-1992)
Nggantèkaké BBC World
Slogan Come Home To The Stars
Negara Hong Kong
Wilayah siaran Bangladesh, China, Hong Kong, Indonesia, India, Nepal, Pakistan, Filipina, Timur Tengah, Malaysia, Mongolia, Singapura, Papua Nugini, Taiwan, Thailand, Sri Lanka, Maladewa, Myanmar dan Vietnam.
Diluncuraké Senèn, 1 Januari 1990
Rampung siaran 31 Desember 2011 (kecuali Taiwan, Filipina, India, China, Vietnam, Timur Tengah)
Sing duwé STAR TV
Kantor pusat Hong Kong
Saluran afiliasi STAR Gold, STAR Chinese Movies, Phoenix Movies Channel, Movies OK, Fox Action Movies, Fox Family Movies dan Fox Movies Premium
Format gambar 480i (SDTV)
720p (HDTV)
Situs web http://http://www.starmoviesasia.tv
Kasumadyan
Siaran satelit
Dream Satellite TV
(Filipina)
Channel 18
Cignal Digital TV
(Filipina)
Channel 45
G Sat
(Filipina)
Channel 10
Tata Sky
(India)
Channel 341 (SD)
Channel 342 (HD)
Dish TV
(India)
Channel 419
CBTV
(China)
Channel 307
ADD
(Timur Tengah)
Channel 1708
Sun Direct TV
(India)
Channel 97
Big TV
(India)
Channel 3440
Airtel digital TV
(India)
Channel 90
VTC Digital
(Vietnam)
Channel 16
K+
(Vietnam)
Channel ??
Videocon D2H
(India)
Channel 33
Dialog TV
(Sri Lanka)
Channel 19
DishHD
(Taiwan)
Channel 6320 (HD)
Siaran kabel
Cablelink
(Filipina)
Channel 40
SkyCable
(Filipina)
Channel 55
Taiwan CATV
(Taiwan)
Channel 69
Parasat Cable TV
(Filipina)
Channel 52
Vietnam cable television (VCTV)
(Vietnam)
Channel 49
United Communication Service
(Bangladesh)
Channel 12
Southern Networks
(Pakistan)
Channel 46
HTVC
(Vietnam)
Channel 60
SCTV
(Vietnam)
Channel 54
DHA Teleman
(Pakistan)
Channel 27
Hathway
(India)
Channel 75
Island TV
(Addu City)
Channel 18
Siaran IPTV liwat ADSL
PTCL Smart TV
(Pakistan)
Channel 72
PEO TV
(Sri Lanka)
Channel 33

Star Movies yaiku saluran film kang dikelola déning STAR TV. Saluran iki siji grup karo Star World, ANTV, Star Sports, ESPN, Channel V, lan National Geographic Channel. Salah sijiné saluran kang nayangaké film saka Disney, 20th Century Fox, Sony Pictures, Miramax Films, MGM, Universal Pictures, Canal Plus, lan distributor film liyané. Star Movies saiki wis diubah dadi Fox Movies Premium lan Fox Movies Premium HD sejak 1 Januari 2012, kajaba India, Cina, Vietnam, Timur Tengah, Taiwan, dan Filipina.[1]

Saluran affliasi tambahan[sunting | sunting sumber]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Ngadeg nalika tahun 1990, saluran iki mulai resmi gantèni BBC World kang metu saka STAR TV amerga bédané pendapat karo komunis nalika tahun 1994. nalika tanggal 1 Agustus 1993, déwéké ngluncuraké saluran kapisah kanggo penonton ing area Teluk Persia lan India, dipéloni déning Star Movies International kang diluncuraké nalika tanggal 31 Maret 1996 penonton ing Asia Tenggara lan penonton ing negara-negara Asia timur. Star Movies saiki duwéni lima saluran, STAR Movies International (Asia Tenggara dan Cina), STAR Movies Taiwan, STAR Movies India, STAR Movies Timur Tengah lan STAR Movies Filipina. Peluncuran resmi STAR Movies Filipina yaiku nalika 1 Januari 2010, penonton pemula awalé nonton STAR Movies International. STAR Movies HD Asia diluncuraké nalika tanggal 1 Mei 2010, lan STAR Movies On Demand nalika tanggal 16 September 2010. nalika 1 Januari 2012, STAR Movies wis berubah dadi Fox Movies Premium ing sekabéhané negara Asia, kajaba Cina, Taiwan, Filipina, India, Vietnam, lan Timur Tengah.

Trivia[sunting | sunting sumber]

  • Star Movies yaiku kang pertama pernah mbayar saluran ing India.
  • Saluran iki kanti basa Inggris, nayangaké film - film James Bond.
  • Star Movies ngluncuraké logo anyar déwéké sarta tamplan paling anyar.
  • Mulai 1 Juli 2007, Star Movies ngenalaké logo anyar déwéké kalebu stasiun ID pertama ing Timur Tengah lan situs Star Movies ing Taiwan. Logo anyar Star Movies resmi dienggo mulai tahun anyar 2008[2]
  • Logo Star Movies resmi diluncuraké kanggo keseluruhan saluran kanti tampilan nalika wektu penayangan iklan ananging tetep mempertahankan logo kuna déweké ing penayangan film.
  • Mulai 1 Januari 2012, Star Movies bakal berubah dadi Fox Movies Premium ing sekabéhané negara Asia, kajaba Cina, Vietnam, lan Timur Tengah.

Saluran beroperasi[sunting | sunting sumber]

Star Movies International[sunting | sunting sumber]

STAR Movies International disiaraké ing Asia Tenggara lan Republik Rakyat Cina. Iki yaiku versi sponsor terbatas saka saluran film kasebut lan, ora kaya versi liya STAR Movies, versi iki uga ngetèkaké wektu seorané mromosikaké film déwé kang bakal teka, channel ora film udara diklasifikasikaké minangka ora jumbuh karo wong kang umuré sak ngisoré 18 tahun.

STAR Movies International versi pertama saluran kAsebutlan banjur balik diluncuraké ing pira-pira versi kang dijubuhaké karo pasar Timur Asia Selatan. Kaya biaya langganan kang cukup duwur ing Sri Lanka, Star TV ngrasa layak kanggo gantnèi iklan resmi didukung pakan India kanti versi ora komersial Asia Tenggara. STAR Movies International isa duwèni pira-pira acara kang diproduksi sacara lokal, kaya Access VIP.

Star Movies India[sunting | sunting sumber]

STAR Movies India dikirim ing India, Bhutan lan Bangladesh. Saluran iki duwéni tingkat luwih duwur ing India saka HBO Asia Selatan, siji-sijiné area ing ngendi STAR Movies ngénakaké mimpin ing tingkat tampilan. Saluran iki kasadya ing sekabèhané platform DTH ing India lan minangka bagiyan saka jaringan Star Movies India. Beda karo STAR Movies International jumlah perdana film anyar relatif endèk.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

STAR Movies Taiwan website (in Chinese).

Cithakan:STAR TV

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=STAR_Movies&oldid=842379"