S-125

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
S-125 Neva/Pechora
(NATO reporting name: SA-3 GOA)
S-125 Pechora.SA-3 Goa.JPG

Papat Isayev S-125 Pechora (jeneng laporan NATO SA-3 Goa, wangun akronim militer Finlandia Ito 79) rudal anti-montor mabur ing museum anti-montor mabur Finlandia (Suomen ilmatorjuntamuseo) ing Hyryla saka Tuusula.
Tipe Strategic SAM system
Papan asal Cithakan:Bendera soviet union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1963[1]-saiki
Dianggo déning See list of present and former operator
Perang Perang enem dina, Perang Dingin, Perang Kosovo, Perang Irak
Production history
Didisain tanggal 1963-saiki
Diprodhuksi 1963
Varian Neva, Pechora, Volna, Neva-M, Neva-M1, Volna-M, Volna-N, Volna-P, Pechora 2, Pechora 2M, Newa SC, Pechora-M

S-125 Goa utawa jeneng asalé Isayev S-125 Neva/Pechora (Basa Rusia: "Нева"/"Печора", kodhe NATO SA-3 Goa) kuwi sistem misil dharat udhara Soviet sing didisain minangka komplemèn tumrap misil S-25 lan S-75. Misil iki duwé jangkauan sing luwih cedhak lan cendhèk tinimbang tipe sadurungé lan uga mabur luwih alon, nanging amarga disain rong tingkaté saéngga luwih èfèktif.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "SA-3-Goa". Encyclopædia Britannica. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/514751/SA-3-Goa. Retrieved 2008-06-21.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S-125&oldid=815123"