Séngon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sengon
Godhong sengon, Albizia chinensis
Status konsèrvasi
Not evaluated (IUCN 3.1)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Genus: Albizia
Species: A. chinensis
Jeneng binomial
Albizia chinensis
(Osbeck) Merr. (1916)[1]
Sinonim

Mimosa chinensis Osbeck (1757)[2]
Acacia stipulata de Candolle
Albizia marginata (Lamk) Merrill

Séngon (Albizia chinensis) yaiku sawijining jiniis wit anggota suku Fabaceae. wit kang bisa kanggo iyup-iyupan lan ngasilake kayu iki kasebar alami ing India, Asia Tenggara, Cina kidul, lan Indonesia.[3]

ing pirang-pirang dhaerah liya sengon dikenal kanthi jeneng séngon, singon, sengon jåwå (Jw.); jeungjing, jeungjing sunda (Sd.); séngghung (Md.; marĕwita, keura Sumba[4], lan liya-liyane. jroning basa Inggris dikenal kanthi jeneng silk tree, Chinese albizia; sakliyane iku , wit iki uga dijenengi: kōōl (Kamboja), kha:ng (Laos), khang hung, kang luang (Thai), cham (Vietnam), lan liya-liyane[3].

jinis arupa[sunting | sunting sumber]

bentuk lan kayu Paraserianthes falcataria persis arupa karo wit sengon iki, saengga jenenge asring dipadhaake. dening wong Jawa, P. falcataria —kang asale saka Maluku — disebut kanthi jeneng sengon laut, sengon sabrang, utawa sengon landi.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab sengon ing Wikimedia Commons.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Flag of Austria Austria. 1916. Amer. J. Bot. 3: 575
  2. ^ Flag of Austria Austria. 1757. Dagb. Ostind. Resa, 233.
  3. ^ a b Flag of Austria Austria. 1997. Albizia chinensis (Roxb.) Benth. [Internet] Record from Proseabase. Faridah Hanum, I & van der Maesen, L.J.G. (Editors). Auxiliary Plants.  : Plant Resources of South-East Asia 11: 65-68. PROSEA (Plant Resources of South-East Asia) Foundation, Bogor, Indonesia. Accessed from Internet: 26-Jan-2013
  4. ^ Flag of Austria Austria 1987. Tumbuhan Berguna Indonesia 2: 872-874. Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan, Bogor.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Séngon&oldid=836827"