Sènter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sènter

Sènter utawa suklih utawa sentolop yaiku piranti listrik portabel kang ngasilaké cahya kanggo pepadhang, kang sumberé nganggo baterai. Sènter dumadi saka sumber cahya kang dipasang ana ing sakjroning reflektor parabolik utawa piranti liyané, kaca (lensa) kang semrawang lan mumpanggate kanggo ngalingi sumber cahya lan nyegah karusakan sumber ènèrgi yaiku batré, lan saklar listrik. Saka batré listrik mili menyang balon/dop (bohlam) cilik kang ngasilaké cahya ngliwati saklar kang panggonané ana ing tengah-tengah antarané batré lan lampu. Sènter ing umumé bisa dimumpanggatake kanggo lampu pepadhang ing wayah kang diperlukake kayata ana ing listrik mati, ing pertambangan, lan makarya ing wayah wengi kayata nyuluh.Ing sakjroning sandi morse sènter uga ana mumpanggate yaiku kanggo ngirim kodhe morse.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sènter&oldid=829825"