São Tomé lan Príncipe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República Democrática de São Tomé e Príncipe
Motto: 
Lagu kabangsanIndependência total
Ibu kutha
and largest city
Sao Tome
Basa resmi Portugis
Pamaréntahan Republik; multi-partai
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0% (kapuloan)
Pedunung
 -  2006 estimate 193.313 (174)
 -  census 165.034
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,26 miliar (178)
 -  Per capita US$1.638 (151)
Valuta Dobra (STD)
Kodhe tilpun 239
Internet TLD .st

Republik Demokratik São Tomé lan Príncipe kuwi sawijiné negara kapuloan kang dumunung 300 km cedhak garis khatulistiwa lan 250 km cedhak Samudra Atlantik lan dumunung ing sisih lor-kulon lepas panté Gabon. Negri iki minangka salah siji negara paling cilik ing Afrika. Sao Tome lan Principe dumadi saka sawetara pulo cilik mawa gunung geni. Jeneng pulo kang paling gedhé yakuwi São Tomé lan Principe diangkat dadi jeneng negara iki. Amarga lemahé kang subur, negara iki tau dadi produsèn gula paling gedhé sadonya ing abad ka-20. Nanging nyatané citra kopi luwih populèr amarga luwih akèh ditandur ing lahan subur. Bab iki uga kadadéyan ing daerah koloni liya kaya Angola, Mozambik, Tanjung Verde, lll. Ambané negara iki mung 67% saka ambané kutha DKI Jakarta ing Indonesia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]