Rupee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rupee iku jeneng kanggo jinis valuta sing dipigunaaké ing sapérangan negara, kaya ing: India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal, Mauritius, lan Seychelles. Ing zaman kapungkur, rupee uga arupa valuta sing dipigunaaké ing negara-negara Myanmar, Jerman lan Kolonial Inggris ing kidul Afrika. Jenengé dijupuk saka basa Sanskrit kang ateges "perak". Pawènèhan jeneng rupiah ing Indonésia lan rufiyaa saka Maladewa arupa pawènèhan jeneng dhuwit sing asalé saka basa sing padha.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rupee&oldid=814481"