Rudolf Bonnet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rudolf Bonnet

Johan Rudolf Bonnet (lair ing Amsterdam, Belanda, 30 Maret 1895 – tilar donya ing Laren, Belanda, 18 April 1978 kanthi umur83 taun) inggih menika satunggalipun pelukis saking negari Walanda ingkang dangu gesang ing Ubud, Bali minangka seniman lan pelukis.[1] Panajenenganipun dados salah satunggalipun pelukis manca negari ingkang nggadhahi kontribusi tumrap majengipun seni lukis Indonésia, mliginipun ing Bali.[1] Rudolf Bonnet lair saking kulawarga Huguenot Walanda ingkang sampun dangu lan pinten-pinten generasi dados tukang roti ing Kutha Amsterdam.[1] Bonnet tansah mbudidaya supados saged medal saking gaya hidup borjuis supados dados seniman lukis.[1] Amargi remen kaliyan seni saengga ing taun 1920, Bonnet tindak dhateng Italia lan sinau nglukis ing mrika.[1] Ing Italia Bonnet manggen ing desa Anticoli Corrado ing sisih kidulipun Kutha Roma.[1] Ing Italia Bonnet kepanggih kaliyan W.O.J. Nieuwenkamp, satunggalipun seniman Walanda ingkang sampun kliling Hindia-Belanda.[1] Nieuwenkamp ingkang nyakinaken Bonnet supados tindak dhateng Bali.[1]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Bonnet nate sekolah ing sekolah teknik Hendrick de Keyser ing Amsterdam. Ing Taun 1913 panjenenganipun ndherek Ujian Nasional kangge sekolah Seni Rupa Terapan negeri lan taun 1916 lulus saking sekolah kasebat.[2] Bonnet ugi nglaksanakaken pendidikan formal ing sekolah Rijksacademie van Beeldende Kunsten (Akademi Seni Adiluhung Belanda) ing Amsterdam lan kursus dekorasi ing Haarlem.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Museum Puri Lukisan history dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b (nl)["Rudolf Bonnet"] dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rudolf_Bonnet&oldid=832114"